Lesernes story, del 2: Derfor kjører Petter og Andreas sjeldent i Norge

Kommer Andreas Mikkelsen og Petter Solberg til å prioritere å kjøre mer på hjemmebane i den nærmeste fremtid?

Publisert

Det lurte i alle fall Fredrik Aamodt på. Så det har vi sjekket ut denne helgen.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Andreas Mikkelsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det lurte i alle fall Fredrik Aamodt på. Så det har vi sjekket ut denne helgen.

Svaret er i alle fall like klart som det er enkelt fra Andreas Mikkelsen. Han blir riktig nok å finne som kartleser for sin egen kartleser Anders Jæger i Numedalsrally neste helg. Men det blir nok bare med det med det første.

– Dessverre så er det ingen umiddelbare planer for oss å kjøre i Norge. Programmet jeg har sammen med Hyundai er for tett til at jeg kan prioritere å kjøre her hjemme. Det at vi stiller på Numedal tok oss to år å få til, sier Andreas Mikkelsen.

LES OGSÅ: Lesernes story, del 1: – Jeg føler ikke at jeg kjører med «big balls»

Hva så med Petter Solberg? Med unntak av de norske VM-rundene i 2007 og 2009, samt sprintløpet Svully Rally Dahbi i 2010, har ikke Solberg konkurrert i et fullverdig norsk rallyløp siden Rally Larvik i 1999.

– Ja, så klart må jeg det, men det blir i framtiden. Nå er det VM som er det viktigste, men det var i hvert fall stort å kjøre på norsk side nå. Men jeg må gjøre noe i framtiden, helt klart. Jeg har jo kjøpt meg en egen Polo R5 også, sier Petter Solberg.

– Hinter du til at du stiller opp i NM? spør vi.

– Alt har med tiden å gjøre. Når alt roer seg, så må vi kunne ha det litt moro, sier Solberg.

Fra lillebror til storebror. Jarle Granum ønsket å høre med Henning om han i ettertid tror han kunne hamlet opp med lillebror Petter om de konkurrerte i samme team på samme vilkår gjennom 2000-tallet.

– Vanskelig å si. Det Petter gjorde i Subaru var helt rått. Jeg har aldri fått muligheten til å bevise noe sånn sett. Jeg har aldri kjørt en ordentlig, ordentlig fabrikkbil med unntak av Rally Sweden i 2005, sier Henning Solberg, som understreker at han er svært imponert over hva lillebroren presterte i sine glansdager i blått.

I løpet av lørdagen ville Haakon Vormeland høre med Mads Østberg om han kunne klå Craig Breen etter å ha blitt frakjørt andre dag av Rally Sweden.

Henning Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)
Henning Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg kan jo det, men de tar meg på erfaring med bilen. De har ganske gode analyser fra veier etter gjennomkjøringen. Jeg har bare ett setup, og ingeniøren min er ny han og. Første løpet hans med bilen, så vi er nye begge to. Jeg kjører deg jeg kan, men bommet litt med oppsett, sier Østberg.

Som en avslutning sendte over «big balls»-spørsmålet fra Aleksander Wiik i forrige artikkel over til verdensmester Sebastien Ogier, etter at Kris Meeke besvarte dette tidligere lørdag.

– Jeg vet ikke om det er snakk om så store baller, egentlig, men du må være trygg, ha erfaring og ha trent mye. Har du det, så er det i hvert fall ganske morsomt. Det føles fremdeles litt unormalt, men det blir mer og mer normalt for oss med disse bilene, sier Ogier.

Powered by Labrador CMS