Mads Østberg og Patrik Barth.
Mads Østberg og Patrik Barth.

Mads og Ola jr. med hver sin seier i utlandet

I mangel på nordmenn i Kroatia var det uansett norsk flagg å spore på toppen av resultatliste et par andre nasjonale mesterskap.

Publisert

RALLY: Selv om det gjeveste er å konkurrere i de største mesterskapene som i VM og EM, så har norske førere også for å vane å oppsøke andre land for å konkurrere i deres respektive nasjonale og regionale mesterskap.

Tidligere denne måneden kunne vi fortelle hvorfor Mads Østberg ikke prioriterer en satsing i WRC 2 denne sesongen, men i stedet opperettholder sin forpliktelse til Citroën gjennom blant annet en solid kontrakt med den ungarske importøren, som innebærer full satsing i blant annet det ungarske mesterskapet.

Han åpnet sesongen godt med seier i Salgo Rally i slutten av mars, og en drøy måned senere kvitterte han med nok en seier i Øst-Europa i Therwoolin Boldogkő Rally som var den andre runden i mesterskapet. Østberg og kartleser Patrik Barth noterte seg for fem av ni etappeseire og ledet hele løpet fra start til mål. Forspranget ned til andreplassen, Skoda-føreren Ferenc jr. Vincze endte på 17,6 sekunder, mens Adam Velenczei tok tredjeplassen, 25,5 sekunder bak nordmannen.

Ola Jr. Nore med sin nye kartleser Jack Morton.
Ola Jr. Nore med sin nye kartleser Jack Morton.

Fra Ungarn og over til England, og Ola Jr. Nore sesongdebuterte i det britiske mesterskapet som han har valgt å satse på i år. Dermed følger han hjulsporene til utøvere som Steve Røkland, Sindre Furuseth og Oscar Solberg i nyere tid, men går vi historisk tilverks så er også utøvere som Bernt Kollevold og Bruno Arntsen også eksempler på at man har satset på de britiske øyer.

Det kunne knapt startet bedre for Nore og hans nye britiske kartleser Jack Morton i juniormesterskapet hvor det kjøres med de moderne Rally4-bilene. Likevel var det en kamp om bokstavelig talt tidelene der han kjempet med nebb og klør mot irene Eamonn Kelly og Kyle White fra start til slutt gjennom løpets 13 gjennomførte etapper.

Men Nore satte nådesøtet på de to siste etappene, og etter drøye tre kvarters kjøring sikret han seieren med bare 2,3 sekunders margin på Kelly og 6,8 sekunder på White.

Powered by Labrador CMS