Jubelscenene var noe for seg selv etter at Lando Norris tok sin første Formel 1-seier.

Landos første seier:

– Mange tvilte på meg

Etter flere forsøk gikk Lando Norris helt til topps i Miami.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Til tross for at han kun har rukket å fylle 24 år har han ventet i flere år allerede. «Alle» husker hvordan det gikk i Sochi i 2021. I Miami tok Lando Norris en etterlengtet seier.

FORMEL 1: Til tross for at han kun har rukket å fylle 24 år har han ventet i flere år allerede. «Alle» husker hvordan det gikk i Sochi i 2021. I Miami tok Lando Norris en etterlengtet seier.

– På tide eller hva? For et løp. Endelig har jeg klart det. Jeg er så glad for hele teamet mitt, endelig leverte jeg for de, sa Lando Norris etter målgang. 

Intervjuet ble forøvrig gjort av Jenson Button. Sett bort fra Daniel Ricciardos seier på Monza i 2021 var det han som tok McLarens forrige seier i 2012.

Marginene gikk McLarens vei

McLaren har kommet med flere oppgraderinger på bilen, og selv om flere trodde at banen i Miami ikke ville passe teamet som hånd i hanske viste de et imponerende tempo fra start. Likevel kulminerte det ikke i stor poengfangst i sprintløpet eller mer enn femte startposisjon i Grand Prix-løpet for Norris, men til slutt var det altså 24-åringen som kunne juble mest av alle. 

For første gang siden hovedløpet i Formel 2 i Bahrain i 2018 kunne Lando Norris juble for seier - denne gangen på det øverste nivået.

– Hele helgen har vært bra. Jeg har bare hatt noen tilbakefall underveis men jeg visste på fredag at vi hadde farten, også var det noen feil her og der, men i dag satte vi det sammen. Vi hadde den perfekte strategien og det betalte seg, så takk til alle i McLaren, sa Norris. 

Norris ledet løpet på runde 28 da Kevin Magnussen sendte Logan Sargeant i veggen og forårsaket en sikkerhetsbil. Den eneste grunnen til at han ledet løpet var at han ikke hadde gjennomført sitt pitstopp enda, men ettersom sikkerhetsbilen fanget opp andremann Verstappen istedenfor Norris fikk han en så stor luke at han rakk og gjøre sitt stopp og likevel komme ut i ledelsen. 

Etter å først ha tatt over ledelsen og restartet løpet fra fremste startposisjon dro Norris bare mer og mer fra Verstappen og de andre. Verstappen selv er klar på at McLaren rett og slett hadde et høyere tempo, selv om de var heldige med sikkerhetsbilen. 

– I dag var det bare litt krevende. Allerede på mediumdekkene føltes det ikke fantastisk. Vi dro fra men ikke sånn det burde være, og når vi gjorde pitstoppet og jeg hørte hvilke rundetider McLaren-førerne noterte tenkte jeg wow det er ganske fort. Når de gikk over til de harde dekkene hadde de bare mer fart, sa Verstappen. 

Hva nå?

Red Bull har dominert årets Formel 1-sesong så langt, og selv om favorittstempelet på ingen måte forsvinner etter et løp med «kun» andreplass tar Verstappen trusselen seriøst. 

– De kom med en oppgradering, og helt klart ser det ut til at den fungerte. Så vi har litt jobb å gjøre på vår side. Jeg tror definitivt at det ikke var vår sterkeste helg med tanke på løpsfart, men vi vil analysere alt og prøve å komme tilbake sterkere, sa Verstappen. 

McLaren-sjef Zac Brown er fornøyd med at teamet nok en gang har truffet med en oppgraderingspakke. 

Lando Norris og Zac Brown kunne kaste seg over hverandre i Miami.

– Siden vi begynte å oppgradere bilen i fjor sommer har de bare truffet midt i hver gang. Nå får vi alle oppgraderingene på begge bilene, så drar vi til Imola og resetter uten å bli for revet med, sa Zac Brown til Viaplay.

Tålmodigheten har uansett betalt seg for Norris som ved flere anledninger har hatt muligheten til å gå til andre team. I fjorårets Miami Grand Prix ble han nummer 17, men etter en rekke gode oppgraderinger på bilen siden den gang kunne han altså endelig juble. 

– Jeg er bare stolt. Mange tvilte på meg underveis, jeg har gjort mange feil i min korte karriere men i dag satte vi alt sammen så dette er for teamet. Jeg ble med McLaren fordi jeg trodde på dem, og i dag beviste det, sa Norris.

Powered by Labrador CMS