Marcus (18) tror årets sesong vil spille en avgjørende rolle for framtiden hans

Marcus Påverud har på følelsen at 2019 kan bli et være eller ikke være med tanke på drømmen om en profesjonell karriere.

Publisert

18-åringen fra Tranby i Lier går på en ny sesong i GT-racing, hans andre på rad etter en lærerik fjorårssesong for Leipert Motorsport. Der fikk han kjørt fra seg både gode og lærerike erfaringer i sin Mercedes-AMG GT4, og han holder seg til det trygge ved å fortsette som i fjor for Leipert i GT4 European Series.

Marcus Påverud, her fre Team Norway-samlingen tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

18-åringen fra Tranby i Lier går på en ny sesong i GT-racing, hans andre på rad etter en lærerik fjorårssesong for Leipert Motorsport. Der fikk han kjørt fra seg både gode og lærerike erfaringer i sin Mercedes-AMG GT4, og han holder seg til det trygge ved å fortsette som i fjor for Leipert i GT4 European Series.

Naturlig nok oppjusteres ambisjonene noe. Etter én pallplass og ellers tidvis godt tempo innenfor de ti beste fjor, så ønsker unggutten nå å markere enda mer stabilitet da de også opplevde flerfoldige brutte løp sist sesong.

– Vi hadde ofte en god og en dårlig finale igjennom hele sesongen, noe jeg håper vi kan slippe i år, konstaterer Påverud.

Får profesjonell hjelp

I år får han god oppfølging av tyske Bernd Schneider, som har kjørt profesjonelt med Mercedes i en årrekke gjennom 90- og 2000-tallet. Han er mest kjent for totalt fem DTM-gull for 15-20 år siden, og vil derfor være en god ekstraressurs som Påverud og teamet kan dra nytte av også på lengre sikt.

– Jeg håper han kan hjelpe meg med å komme videre med tanke på kjøringen, sier Påverud, takknemlig og spent over dette samarbeidet.

Påverud kom fra Formel Basic og racing med forhjulsdreven bil før det ble den store overgangen til GT-racing, med bakhjulstrekk og 500 hestekrefter. Og den europeiske GT4-serien er også en knalltøff serie å kjempe i, med så å si ganske så like biler og et jevn konkurranse blant mange førere.

For Påverud har ikke problemet ligget i å kjøre godt i selve løpene, men det er det å komme i posisjon til å kjempe om gode plasseringer ved å sette de beste enkeltrundene på få forsøk, for eksempel tidlig i løpene eller på kvalifisering, som han slet mest med i fjor.

https://parcferme.no/racing/attraktiv-pa-gt-markedet-gratis-24-timerskjoring-innenfor-rekkevidde/

– Jeg føler jeg har utviklet meg en del på kjøreteknikk med tanke på at jeg nå klarer å sette gode tider med en gang jeg er ute på banen. I fjor trengte jeg en del runder og klarte ikke å sette en god runde mens dekkene var på sitt beste. I tillegg har jeg jobbet mye med både det fysiske og mentale denne vinteren for å være enda bedre forberedt, sier Påverud.

Sesongstart på Monza

Drømmen er å følge flere av lagkameratene i landslagssatsingen Team Norway som nå har etablert seg i internasjonal GT-racing enten ved å kjøre gratis eller til og med få betalt. Snart håper Påverud også å være i samme situasjon, og det gode samarbeidet han har med Leipert Motorsport og den personlige oppfølgingen han kan få fra Schneider gjør at Påverud virkelig håper at han kan få en fot innenfor Mercedes-systemet på lengre sikt.

Men da blir også 2019-sesongen kanskje hans viktigste sesong i karrieren med tanke på å prestere mens han nå har vekket interesse fra flere hold i miljøet.

– Dette er absolutt det viktigste året jeg noen gang har hatt, og denne sesongen kan spille en stor rolle videre i karrieren. Prestasjonen i 2019 kan avgjøre om jeg driver med motorsport allerede neste sesong. Ettersom sponsormarkedet er så vanskelig, så må jeg mest sannsynlig lykkes i år for å kunne kjøre neste år, sier Påverud.

Sesongstarten i GT4 European Series skjer på den legendariske Monza-banen i Italia førstkommende helg.

Powered by Labrador CMS