Marcus Påverud (t.h.) fortsetter i GT World Challenge-mesterskapet også i år.

Nå fortsetter Lamborghini-eventyret til Marcus

Etter en vel gjennomført fjorårssesong blir det nytt mesterskap i samme serie for 22-åringen fra Lier. Nytt for året er også at teamet hans er blitt offisielt fabrikkteam for det italienske bilmerket.

Publisert Sist oppdatert
Det blir grønn Lamborghini på Marcus Påverud også i år.

RACING: GT-satsingen til liergutten stopper med andre ord ikke i år, og får nytt moment da det er klart at Marcus Påverud skal fortsette i GT World Challenge-serien. Men nå går det fra langdistansemesterskap til sprintmesterskap.

— I år blir det to løp hver helg med en times varighet og kjøringen fordelt på to førere. Det betyr strategien blir noe annerledes med generelt høyere tempo og tøffere satsing fra start til mål, sier Påverud i en pressemelding.

Høydepunkt er legendarisk løp

I fjor kjørte han og teamet VSR tretimersløp fordelt på tre førere, men til tross for at det ikke er langdistanse som er i siktet for 22-åringen denne sesongen, blir det en tur innom den legendariske Spa-banen for å kjøre det årlige 24-timersløpet.

— 24-timersløpet på Spa blir selvsagt årets høydepunkt. Det er ikke mye som kan måle seg med å kjøre et langt «pass» midt på natta på en bane som er en av verdens mest krevende, forteller Påverud.

Drømmer om å bli heltidsfører

Han legger ikke skjul på at ambisjonen er å bli GT-fører på heltid, og at sprintmesterskapet kun er enda et steg på den veien. Tidligere har han sikret seg tittelen som europamester i GT4 og tatt andreplassen i Pro-Am-klassen i GT Open-mesterskapet.

Sportssjef i NBF og ekspertkommentator i Viaplay, Atle Gulbrandsen er svært positiv til progresjonen i Påveruds karriere.

— Satsingen til Marcus er veldig spennende, og ikke minst riktig for en utøver som drømmer om en karriere som profesjonell bilsportutøver, forteller Gulbrandsen.

— Det finnes ikke et GT-mesterskap i verden med høyere nivå enn GT World Challenge. Dette er et fantastisk mesterskap for å få vist seg fram, og med tanke på Marcus sitt gode tempo tidligere tror jeg han kommer til å gjøre det veldig bra i årets sesong, fortsetter han.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS