Mareritthelg for Marcus fra start til slutt

Han krasjet inn i en konkurrent, mistet frontvingen og fikk en drive through-straff som følge av dette. Det meste som kunne gå galt gikk dermed galt for Marcus Ericsson.

Publisert

(LONG BEACH): Egentlig har han slitt fra første meter denne helgen, selv om han viste god progresjon gjennom treningskjøringen.

Marcus Ericsson fikk et ensomt løp omtrent bakerst i feltet etter krasjen på første runde. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

(LONG BEACH): Egentlig har han slitt fra første meter denne helgen, selv om han viste god progresjon gjennom treningskjøringen.

Men etter tre relativt OK løpshelger i sitt første år som IndyCar-fører, så ble det riktig så mye motstand for 28-åringen fra Kumla ved Örebro under den populære løpshelgen på Long Beach i California.

https://parcferme.no/annen-motorsport/derfor-har-marcus-fatt-en-helt-annen-selvtillit-i-indycar/

Klimakset kom da han kjørte inn i Jack Harvey inn i sving 3, som forøvrig er selve rundkjøringen ved akvariumet for dem som er lokalkjente. Ericsson mistet frontvingen og det tok en hel runde før han fikk hjelp til å komme seg i gang igjen, så var løpet i praksis over med tanke på å kjempe om en ålreit plassering.

– Dette var ikke bra. Veldig synd da vi traff Harvey. Det ble trafikkstopp inn mot tredje sving, og da kom vi litt for raskt inn. Da jeg i tillegg fikk en drive-through for det hele, så var vel racet egentlig kjørt i det momentet, sier Marcus Ericsson til Parc Fermé.

Han startet helt nede på en 19. plass på griden etter en uheldig kvalifisering hvor han ble sendt ut på banen såpass sent at han ikke rakk å sette en god nok rundetid før det ble rødflagget. Ericsson har også hengt noe etter på kvalifisering tidligere i år, men har vist god fart i løpene og klart å klatre mange plasser tidligere.

Nå var det imidlertid ordentlig bråstopp på den hittil gode progresjonen.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det er klart, jeg føler jeg har hatt tre lovende helger på rad, også blir dette en dritthelg. Men sånn er det i blant. Det må man akseptere, sier Ericsson, som dermed fikk de neste to timene av løpet som ren testing og trening uten kamp om gode resultater

– Det blir jo et langt løp, men da er det bare å krige på. Det er jo tross alt alltid kult å kjøre racerbil, sier svensken.

https://www.instagram.com/p/BwKbc4WgL2i/?utm_source=ig_web_copy_link
Powered by Labrador CMS