Martinius fikk følge Dennis tett – drømmer om Formel 4-bil innen to år

Til felles har de hver sin rakettkarriere i en gokart. Martinius Stenshorne håper han kan følge progresjonskurven helt opp til Dennis Hauger-nivå.

Publisert

I disse dager har Dennis Hauger testet Formel 3-bilen som brukes i FIA-mesterskapet, og viste Topp 10-potensiale fra første meter under testen i Valencia. Dette var bare få dager etter at han avsluttet sin Formel 4-karriere på Monza.

Dennis Hauger og Martinius Stenshorne er blitt gode kompiser, og sistnevnte er allerede godt i gang med å følge hjulsporene til Norges nye formelbilstjerne. (Foto: Fredrik Brenna-Lund)

I disse dager har Dennis Hauger testet Formel 3-bilen som brukes i FIA-mesterskapet, og viste Topp 10-potensiale fra første meter under testen i Valencia. Dette var bare få dager etter at han avsluttet sin Formel 4-karriere på Monza.

På plass på Monza var Martinius Stenshorne, som for mange gjerne ses på som etterfølgeren til Dennis Hauger hva gjelder farta og utviklingen på gokart-nivå. Stenshorne tok i år steget opp til juniorklassen, og håper at videre progresjon en dag han lede ham til en Formel 4-bil.

LES OGSÅ: Slik vurderer Red Bull-sjefen Haugers utvikling som junior

Fikk se det aller helligste

– Senest om to år, svarer Martinius kort og kontant når Parc Fermé spør om når vi ser han kjørende i en Formel 4-bil for første gang.

For han fikk prøvesitte Hauger sin i forbindelse med løpet på Monza, og det ga utvilsomt en stor inspirasjon. Martinius var i Italia først og fremst for å teste på South Garda-banen, men den ligger ikke lange kjøreturen fra Monza - så da passet det seg fint å ta turen innom og se Hauger ta en ny trippel-seier over en løpshelg.

Hauger, som selv dominerte i gokart før han begynte med formelbilkjøring i fjor, legger ikke skjul på at det var stas å ha med en svært nysgjerrig og engasjert 13-åring innom teltet. Og han ga unggutten audiens innom det aller helligste.

– Jeg hørte etterpå at han hadde et veldig bredt smil på vei hjem. Hehe. Jeg tok han med inn på fanget da vi analyserte og så videre, så fikk han se på videoer og se hvordan vi jobber, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Inspirert

Martinius Stenshorne testet på South Garda-banen i Italia, og kombinerte dette med Formel 4-helgen på Monza hvor Dennis Hauger vant samtlige løp. (Foto: Privat)

Martinius legger ikke skjul på at det gjorde inntrykk å være så tett på Hauger.

– Det var gøy å se hvordan de jobber med dataen, og det var kult å få sitte i bilen hans også. Vi kom først til de to siste rundene på lørdagens løp, men jeg fikk lært litt om hvordan de ser igjennom data, sier Stenshorne junior, sønn til den tidligere rallyprofilen Martin Stenshorne.

Hauger regnes for å være den nordmannen som er aller nærmest et Formel 1-sete. Han er tatt inn i varmen som Red Bull-junior, en rute Formel 1-profiler som Sebastian Vettel, Max Verstappen og Daniel Ricciardo har gått før de endte opp som en av verdens største bilsportstjerner.

At Hauger nå har begynt å klatre på formelbil-stigen inspirerer naturlig nok Stenshorne.

– Jeg har i hvert fall kunne se at du man gjøre det bra selv om man ikke er fra et samme type motorsportland sammenliknet med andre land, sier Stenshorne.

– Husk å nyte kjøringen!

Vi ber Hauger komme med noen velmenende råd til Stenshorne basert på egne erfaringer. Og 16-åringen er langt ifra ordknapp. Han har mange kloke og gjennomtenkte ord å bidra med til sin tre år yngre fartskomét.

– Etter hvert løp lærer man alltid noe om seg selv eller de andre. Man må alltid tenke over hva man kan gjøre bedre og aldri være fornøyd eller slappe av. Det er viktig hele tiden å ha lyst på mer. At man aldri stopper opp. Å bruke de ekstra timene på banen og med teamet eller fabrikken gjør også de små forskjellene på banen. Selv om ting er perfekt, så er det alltid noe å jobbe med. Har man viljen og lyst nok, så tror jeg det alltid går fint, sier Hauger, før han ramser opp en siste, men kanskje den viktigste setningen.

– Man må huske på å nyte dette også. For vi heldige som får drive med det vi elsker.

Powered by Labrador CMS