Mengder med bilsport man bør få med seg denne helgen

Det er stille på rallyfronten, men igjen er det nok av nordmenn som får utfoldet seg denne helgen.

Publisert

Tar vi en titt på oversikten i helgekalenderen vår her, så kan man se at uke 19 er nok en helg hvor det er nok av løp med norsk interesse å hente fra terminlistene.

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Tar vi en titt på oversikten i helgekalenderen vår her, så kan man se at uke 19 er nok en helg hvor det er nok av løp med norsk interesse å hente fra terminlistene.

Derfor tenkte vi å gi deg nok en detaljert oversikt over hva det er verdt å følge med på denne helgen.

Spanias Grand Prix

Årets femte VM-runde i Formel 1, og den første her i Europa. Det er ventet at de fleste team kommer med flere spennende oppgraderinger, og fram til i fjor var det 10 ulike vinnere på denne banen de siste 10 årene - før Lewis Hamilton brøt denne rekka.

(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Løpshelgen starter som vanlig med to treningspass fredag klokken 11.00 og 15.00. Lørdagen følges opp med tredje trening klokken 12.00 og kvalifisering klokken 15.00 for løpet kjøres søndag klokken 15.10.

Som presentert tidligere er løpene i Europa i hovedsak flyttet én time og 10 minutter senere på dagen på grunn av bedre forutsetninger for TV-stasjonene.

Racing NM på Vålerbanen

Det kjøres ikke bare baneløp utenfor Norges grenser denne helgen. Norgesmesterskapet i racing har sin sesongåpning denne helgen, og den kjøres fra fredag til søndag.

På Vålerbanen blir det både Formula Basic som også kjører NEZ-mesterskap denne helgen, det blir GT-klassene som vanlig, Shortcar-klassen er på plass, og det samme er Seven Racing og Roofless Sportscar Racing.

Rallycross-VM

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Det er duket for årets tredje VM-runde i rallycross, og VM-sirkuset tar nå turen til belgiske Mettet for femte året på rad. Det er Johan Kristoffersson som oppskriftsmessig har tatt ledelsen i sammendraget, men bak følger det en helnorsk medaljeduell mellom Andreas Bakkerud og Petter Solberg, der det skiller ett poeng i favør Bakkerud.

I tillegg til VM er supportklassene i Supercar-EM, Touringcar og RX2 på plass, hvor vi totalt har 18 nordmenn med i tillegg til Bakkerud og Solberg i VM.

Løpet kjøres allerede fredag med innledende heat fra Touringcar og RX2, og fortsetter med omganger fra samtlige klasser gjennom lørdagen, før det avsluttes med de siste omgangene, semifinaler og finaler på søndag. Info om klokkeslett, startlister og resultater finner du på vårt infosenter her.

24-timeren på Nürburgring

(Foto: Gruppe C)

Ett av årets største høydepunkt i internasjonal baneracing, og også for flere nordmenn som stiller til start her. Både Dennis Olsen og Christian Krognes er å finne på startstreken i den såkalte SP9-klassen, toppklassen som består av monsterdoningene i GT3-klassen.

Olsen er fabrikkfører for Porsche og representerer Manthey Racing, mens Krognes skal kjøre for BMW Shell Helix, en fullt fabrikkstøttet bil med fabrikkførere fra BMW som teamkolleger. I tillegg får Oskar Sandberg sjansen som fabrikkfører for Toyota denne helgen, de Toyota-fabrikken stiller eget team og bil i SP3-klassen med en Toyota GT86. Med andre ord har vi potensielle vinnerkandidater fra Norge både om totalseieren i Olsen og Krognes, og med klasseseier i Sandberg.

24-timershelgen har en rekke supportklasser, deriblant verdenscupen i TCR-racing som kjører tre løp denne helgen. Alt av kjøring begynner allerede torsdag med treninger og supportløp, før helgens høydepunkt begynner klokken 15:30 lørdag ettermiddag og varer da til klokken 15:30 søndag.

Porsche Supercup

Roar Lindland under Supercup-løpet på Hungaroring i fjor. (Foto: Porsche)

Intet Formel 1-løp i Europa uten Porsche Supercup, og selv om fjorårets sølvmedaljør Dennis Olsen ikke er å finne her i år, så betyr det ikke at vi ikke har nordmenn med. Roar Lindland har vært fast innslag her de siste årene, og kjører i Pro-Am-klassen - eller B-klassen om du vil - i Porsche Supercup.

Han kjempet om seier sammenlagt i denne klassen i fjor, og fortsetter med samme målsetning i år - i tillegg til at han vil være med å snuse på Topp 10-plasseringer i løpene blant de profesjonelle førerne også.

Løpet kjøres i forkant av Formel 1-løpet søndag, med start fra klokken 12:45.

Powered by Labrador CMS