Nå signaliserer Ogier at han kan bli overlegen igjen

Franskmannen føler seg mer komfortabel i sin Ford Fiesta enn kanskje noen gang.

Publisert

Og slikt blir det seier av i god gammeldags Ogier-stil. Han hadde full kontroll på Korsika denne helgen og kunne nærmest cruise inn til årets tredje seier på fire forsøk. Kun det miserable løpet i Sverige har vært franskmannens eneste «drawback» i år.

Sebastien Ogier. (Foto: Red Bull Content Pool)

Og slikt blir det seier av i god gammeldags Ogier-stil. Han hadde full kontroll på Korsika denne helgen og kunne nærmest cruise inn til årets tredje seier på fire forsøk. Kun det miserable løpet i Sverige har vært franskmannens eneste «drawback» i år.

Dermed ser det ut til at Ogier sammen med Ford-teamet begynner å ta steg som likner på Volkswagen-æraen.

Rally Korsika

1)Sebastien OgierFord Fiesta WRC3:26:52,7
2)Ott TänakToyota Yaris WRC+36,1
3)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+1:07,5
4)Dani SordoHyundai i20 WRC+2:02,6
5)Elfyn EvansFord Fiesta WRC+2:06,1
6)Esapekka LappiToyota Yaris WRC+2:33,5
7)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC+2:43,4
8)Jan KopeckySkoda Fabia R5+10:34,8
9)Kris MeekeCitroën C3 WRC+10:40,5
10)Yoann BonatoCitroën C3 R5+12:26,0
12)Ole Christian VeibySkoda Fabia R5+13:45,1

– Bilen er raskere enn i fjor, og det er veldig gode nyheter at vi virker å utvikle oss enda mer. Jeg regner egentlig med at alle utvikler seg, men jeg føler meg bare bedre og bedre i denne bilen, sier en glad Ogier etter målgang på Korsika.

Han har akkurat parkert resten av VM-feltet, et grunnlag han la allerede første dagen på den franske øya. Riktig nok har Ogier «kun» én seier på Korsika fra før, i 2016. Men denne gangen kunne ingen tukte ham.

– Det har vært en god helg. Vi hadde en god start på fredag. Men for å være ærlig så har helgen også vært lang, sier franskmannen.

En av flere som slet denne helgen var belgiske Thierry Neuville, som vant løpet i fjor. I år har både han og de andre Hyundai-førerne slitt med bilen, og en tung helg toppet seg med motorproblemer på den aller siste fartsprøven.

Etter målgang ville Neuville si noe som helst om problemene og hvorvidt han kunne ta seg tilbake til mål, men han ga en kort kommentar like etterpå at han har håp om å ta seg hele veien til målrampa og parc fermé.

Helgen endte for Andreas Mikkelsen slik den har vært siden fredag. Tung, krevende og frustrerende for nordmannen som har vært uvenn med bilen på asfaltunderlag hele veien. Det ble til slutt en syvendeplass, etter at han mistet sjetteplassen til Esapekka Lappi på siste fartsprøve.

Sistnevnte kjørte forøvrig en kanonetappe etter at han punkterte på søndagens åpningsetappe, og finnen tok også Power Stage-seieren og fem ekstrapoeng i sammendraget.

Parc Fermé kommer tilbake med mer...

Powered by Labrador CMS