Nervedrama på aller siste fartsetappe: – Det smalt hver gang jeg gikk på gass

Sindre Furuseth brast i gråt etter målgangen på Azorene.

Publisert

Det var mye følelses knyttet til andreplassen i juniorklassen som Sindre Furuseth og kartleser Jim Hjerpe til slutt berget. Ikke så rart med tanke på hva denne plasseringen ville bety.

Sindre Furuseth på seierspallen for første gang i EM-sammenheng under sesongåpningen på Azorene. (Foto: Josef Petrů)

Det var mye følelses knyttet til andreplassen i juniorklassen som Sindre Furuseth og kartleser Jim Hjerpe til slutt berget. Ikke så rart med tanke på hva denne plasseringen ville bety.

Ikke bare er det første gang Furuseth havner på pallen i et EM-løp, men dette var også første gang han i det hele tatt fullførte et EM-løfp. 2018 var som kjent et marerittår med kun brutte løp av tekniske årsaker, og i år skulle nytt team i ny bil være en ny oppskrift for å få en smak på toppen av EM.

– Tårene begynte å trille. Jeg knakk sammen. Det er den sykeste følelsen jeg har hatt i rally «ever», sier Sindre Furuseth til Parc Fermé.

Nedre motorfeste røk

Slik reagerte Sindre og kartleser Jim Hjerpe da de skjønte at andreplassen var et faktum. (Foto: Thomas Myhre Hansen)

Det er ikke uforståelig. Motgangen de siste årene, spesielt i fjor, har gjort at Sindre føler han har slitt med å bevise hva han selv mener han har vært god for. Nemlig å være blant de aller raskeste i EM med tohjulsdreven rallybil.

Utladningen kom derimot etter at han skulle få store tekniske problemer på siste løpet, som i verste fall kunne spolert det ellers vellykkede - men svært krevende - løpet på Azorene. Nedre motorfeste røk nemlig tidlig på den siste etappen.

Dermed måtte 25-åringen være snartenkt.

– Det smalt hver gang jeg gikk på gass, og det smalt hver gang jeg bremsa. Ulydene var helt forferdelige. Jeg hadde halvannet minutt ned til fjerdeplassen, så jeg måtte bare tenke at jeg skulle berge tredjeplassen. Andreplassen var jeg sikker på røk, sier Furuseth, som forteller hvordan han bremset med høyrefoten og clutchet på hvert gir for ikke å belaste motorrommet unødvendig.

Følte han fikk bevist noe

I mål var tidstapet «bare» 27 sekunder, noe Furuseth trodde ville være på godt over minuttet. Og da det viste seg at han likevel slo svenske Elias Lundberg, som han var sikker på ville ta andreplassen fra ham, så kom altså tårene.

– Det har noe med all motgangen jeg har hatt i det siste. Jeg føler ikke at jeg har fått vist hva jeg kan på mange år. Også løsna det nå. Følelsen blir jo forsterket av problemet på slutten. Det var mye nerver og sykt vanskelige forhold, en enorm lettelse, sier Furuseth.

Det var spanske Efren Llarena som vant klassen et snaut minutt foran Furuseth. Han måtte akseptere at spanjolen var den sterkeste totalt sett, selv om Furuseth er mer motivert enn noen gang på å slå ham.

– Ambisjonene er ikke justert noe. Vi vil vinne løp, og Llarena blir nok hardest å slå. Han blir nok en hovedrival, men vi skal fortsatt kjempe for å vinne, sier Furuseth.

Neste EM-runde er på Kanariøyene første helgen i mai.

Powered by Labrador CMS