Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen.

Rally Sentral-Europa:

Ny WRC 2-tittel til Andreas Mikkelsen

Til tross for avkjøringen fredag gjorde den norske Skoda-føreren det han trengte for å sikre sin andre WRC 2-tittel.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter at Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen kjørte av på det glatte underlaget fredag, så var kampen om posisjonene som gir poeng i praksis over og det var kun tre bonuspoeng på Power Stage som var hans eneste mulighet til å ikke reise heldt tomhendt hjem fra Mellom-Europa.

Rett før hadde hovedrival Yohan Rossel også kjørt av og brutt løpet, men teamkollega Gus Greensmith hadde også fortsatt muligheter til å stjele gullsjansen fra Mikkelsen.

Scenarioet før søndagens siste etappe var klar, ettersom Greensmith hadde en fjerdeplass innenfor rekkevidde; Mikkelsen måtte sikre Power Stage-seier, samtidig som briten ikke tok poeng på løpets siste etappe. Da ville de, før Rally Japan, endte poenglikt, noe som tilsier at Mikkelsen ville bli mester ettersom nordmannen har flere seire - og det faktum at dette var Greensmiths siste løp han kunne score WRC 2-poeng i.

Og den norske Skoda-føreren gjorde jobben, samtidig som han fikk den nødvendige hjelpen fra Greensmith. Med Power Stage-seier og tre poeng i lomma ender han på 111 poeng, samme score som Greensmith som ikke maktet å ta poeng på siste etappe. Dermed er Mikkelsen sikret WRC 2-gullet, selv om han uansett har fått en siste ekstra mulighet i Japan i november.

Dette er nordmannens andre gull i WRC 2 etter at han tok sølv i fjor. Første gull kom i 2021, da etter en kamp mot landsmannen Mads Østberg, som forøvrig tok gullet i 2020. Dette er også kartleser Torstein Eriksens tredje gull som kartleser, og hans fjerde medalje på rad.

I toppklassen ble også VM avgjort, der Kalle Rovanperä sikret VM-gullet ved å nærmest trille i mål etter at teamkollega Elfyn Evans krasjet lørdag og spolerte sine egne reelle sjanser til å stjele gullet fra den regjerende verdensmesteren. Dette er da med andre ord Rovanpëras andre VM-gull på rad, i en alder av 23 år. 

Powered by Labrador CMS