Ogier: – Alle gjør feil, men jeg gjorde mindre feil dette løpet

Den femdoble verdensmesteren tok sin femte seier på rad i Rally Monte-Carlo.

Publisert

Og dermed fortsetter Ogier å herje på hjemmebane. Han er født og oppvokst i Gap som er sentrumet for store deler av sesongåpningen i Rally-VM, og ingen har kunnet tukte Ogier de siste fire årene i dette løpet.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Og dermed fortsetter Ogier å herje på hjemmebane. Han er født og oppvokst i Gap som er sentrumet for store deler av sesongåpningen i Rally-VM, og ingen har kunnet tukte Ogier de siste fire årene i dette løpet.

Med fem seire på rad er det bare Sebastien Loeb som er foran Ogier på antall seire i Rally Monte-Carlo. Totalt har Ogier nå 41 seire i rallykarrieren.

Rally Monte-Carlo 2018

1)Sebastien OgierFord Fiesta WRC4:18:55,5
2)Ott TänakToyota Yaris WRC+58,3
3)Jari-Matti LatvalaToyota Yaris WRC+1:52,0
4)Kris MeekeCitroën C3 WRC+4:43,1
5)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+4:53,8
6)Elfyn EvansFord Fiesta WRC+4:54,8
7)Esapekka LappiToyota Yaris WRC+4:57,5
8)Bryan BouffierFord Fiesta WRC+7:39,5
9)Craig BreenCitroën C3 WRC+9:06,7
10)Jan KopeckySkoda Fabia R5+16:43,0
16)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC +36:52,3

Og som seg hør og bør har dette løpet vært et lotteriløp hva gjelder vær, underlag og dekkvalg. Alt fra sol til regn til snødekte veier stod på plakaten for førerne, og for Ogier var dette hans kanskje vanskeligste løp noen sinne.

– Det har vært veldig krevende. Utrolig tøffe forhold som var vanskelige å takle. Jeg har aldri slitt med dekkvalgene så mye som denne helgen. Men vi vinner til slutt, og det er jeg superglad for, sier en lettet Ogier etter målgang på SS17.

Med femtetid her sikret han seg også ett verdifullt ekstrapoeng, Ogier, og stikker dermed i ledelsen med 26 poeng etter sesongåpningen.

Sterk Power Stage av Meeke

Nøkkelen til å vinne dette løpet handler om å unngå feil, mener franskmannen.

– Det er jo ingen hemmelighet at det handler om å kjøre jevnt og unngå feil. Alle har gjort feil her, jeg har gjort noen jeg også, men jeg har gjort mindre feil enn de andre, sier Ogier.

Hva angår den siste etappen, som gir opp til fem bonuspoeng for fem beste førerne, så var det briten Kris Meeke som stakk av med etappeseieren og fem viktige poeng ved siden av fjerdeplassen som gir 12 poeng.

LES OGSÅ: Sluttkjørt for Veiby – for store skader til å restarte løpet

For han klatret på resultatlista da Esapekka Lappi kjørte av veien på den siste etappen og falt ned tre plasser, så 17 poeng til sammen var godt betalt for den britiske Ctitroën-profilen som fremdeles ikke er fornøyd med bilen sin.

– Denne helgen har vært et mareritt. Jeg får ingen god følelse med bilen. Når den fungerer så må vi gi absolutt alt, og det er ikke godt nok enda, sier Meeke.

Tre poeng til Mikkelsen

For nordmannen Andreas Mikkelsen så ble det til slutt tre verdifulle poeng ved å bli nummer tre på siste etappen. Han klarte ikke holde unna for Meeke og teamkamerat Neuville, men tredjeplass på siste fartsprøve er absolutt godkjent for nordmannen.

– Det var mye grus her inne, jeg trodde forholdene skulle være bedre, men vi gjorde en OK etappe. Jeg har kjørt rolig i hele dag for å spare dekkene til denne etappen, sier en greit fornøyd Mikkelsen i målgang på den siste etappen.

Nordmannen måtte som kjent bryte allerede etter tre fartsetapper som følge av tekniske problemer, hvilket kostet ham 35 minutter i straff for å kunne restarte løpet på lørdag.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Hyundai Motorsport)
Powered by Labrador CMS