Tvangssalg av bilcrossbiler gjennom budrunder etter løp har vært ett av primærprinsippene innenfor bilcrossen, og nå er det bestemt at denne prisen skal opp ytterligere et hakk. Bildet er forøvrig fra Finnskogfestivalen tilbake i 2010.

Bilcross:

Øker budprisen og prøver på nytt med elektronisk budgivning

Etter et mislykket forsøk tidligere i år er Bilsportforbundet igjen klare for å anvende elektronisk budgivning.

Publisert

BILCROSS: Norges Bilsportforbund avholdt nylig den årlige bilsportkonferansen, og hos Bilcrosseksjonen ble både deltagere og arrangørere invitert til å dele sine meninger i forbindelse med neste års reglement som ferdigstilles i disse dager. 

BILCROSS: Norges Bilsportforbund avholdt nylig den årlige bilsportkonferansen, og hos Bilcrosseksjonen ble både deltagere og arrangørere invitert til å dele sine meninger i forbindelse med neste års reglement som ferdigstilles i disse dager. 

– Vi hadde noe som het bilcrosstemmen hvor vi inviterte alle til å komme og ha et innlegg for oss med sine meninger, og det var vanvittig bra. Folk hadde forberedt seg godt og vi fikk saklige og god tilbakemeldinger som er veldig nyttig for seksjonen. Vi noterte og tok opp det de sa, og kommer til å ta med oss det videre i siste innspurt frem mot at neste års reglement skal publiseres, forteller leder for bilcrosseksjonen i NBF Therese Bruer Larsen til Parc Fermé.

Therese Bruer Larsen, her fra 2021 hvor hun mottok ildsjelprisen «Årets drivaksel» i forbindelse med Norges Bilsportforbunds årlige premiegalla.

Øker budprisen

En av diskusjonene som har gått i miljøet har handlet om å øke budprisen og sånn sett sørge for at selgeren sitter igjen med en større sum. Enda er ingenting vedtatt og ført inn i reglementet, men allerede nå er det klart at det vil komme en økning. 

– Vi fikk gode tilbakemeldinger både ved fordeler med å øke budprisen og fordeler med å beholde prisen sånn den er i dag, for det er også folk som ikke ønsker at prisen skal økes, forteller Bruer Larsen.

– Det som er jobben til seksjonen er å se det store og hele bildet. Ikke bare de som skriker høyest men alle og enhver, og det er ikke enkelt. Det var derfor vi også inviterte til gode diskusjoner rundt det her, og det synes jeg også at vi fikk, fortsetter hun.

Selv om ingenting er vedtatt eller ført inn inreglementet enda vil det ende med en økning av budprisen foran neste sesong. 

– Seksjonen kommer til å øke budsummen, men vi har ikke besluttet med hvor mye eller hva den summen blir enda, sier Bruer Larsen.

Elektronisk budgivning

Dersom det digitale budsystemet blir enda mer skuddsikkert, så vil det bli mer slutt på lange budkøer i forbindelse med bilcrossløpene. Her tilbake til Juniorlandsfinalen på Starmoen i 2008.

Et annet samtaleemne har vært elektronisk budgivning. Systemet har forsøksvis blitt innført, men det endte med full kollaps i Kongsberg tidligere i år. Nå går det mot at systemet igjen er i sving når 2024-sesongen ruller i gang.

– Status er at vi har jobbet med systemet og at vi jobber med å finne løsninger. Vi skal kunne tilby digitale bud til neste år. 

– Av de som var på konferansen var det uten tvil det folk ville ha. Nå speiler ikke de hele miljøet og alle arrangører, men alle er på en måte skjønt enige om at det er fremtiden. Så handler det om å finne den rette løsningen for alle og sørge for at vi ikke går på noen nye feil. 

Og om systemet igjen skulle feile er det en reserveløsning på plass som forhåpentligvis vil fungere i alle mulige scenarioer. 

– Nå er det laget en reserveløsning som skal fungere og vi føler i alle fall at vi har tenkt gjennom alle mulige scenarioer.

Samtidig er seksjonslederen klar på at det ikke er noen tvang for klubbene å benytte seg av1 systemet om de ikke ønsker det. 

– Det er absolutt ikke noe tvang fra vår side, så det er tilgjengelig for de arrangørene som ønsker det. 

Powered by Labrador CMS