Otmar Szafnauer.
Otmar Szafnauer.

Otmar Szafnauer har gitt seg som teamsjef i Aston Martin

I en kort pressemelding bekrefter Aston Martin at teamsjef Otmar Szafnauer har sluttet – og at teamet er å jakt etter en ny leder.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Et statement fra teamet sier at «Otmar Szafnauer har forlatt selskapet og rollen som teamsjef for Aston Martin Cognizant Formula One Team» Frem til en ny teamsjef er på plass, vil det være dagens ledergruppe som styrer fremdriften.

– Vi vil takke ham for det han har gjort for teamet de siste 12 årene, og ønsker han lykke til med nye utfordringer. Vi er heldigvis ledet av en gruppe sterke individer, og vi er komfortable med å bruke litt tid på å finne ut hvordan den nye lederstrukturen skal være. Akkurat nå er teamet mest fokusert på å stille med en så konkurransedyktig bil som mulig i starten av 2022-sesongen, heter deti pressemeldingen fra teamet.

Det har vært stilt spørsmål om fremtiden til Szafnauer i en tid, og han måtte selv gå ut og avvise ryktene om at han var på vei til Alpine-teamet.

Den rumensk-fødte amerikaneren har vært tilknyttet teamet helt siden 2009, daværende Force India. Teamet har i mange år vært kjent for å få til store resultater med små ressurser. Høydepunktet for teamet var spesielt 2016- og 2017-sesongen hvor de ble nummer fire i konstruktørmesterskapet, men også 2020 var en sterk sesong med blant annet deres første seier som ble sikret av Sergio Perez i Bahrain.

Fra 2009 til 2018 var teamet som kjent under navnet «Force India», før teamet ble døpt om til Racing Point Force India midtveis i 2018 som følge av konkurstrussel hvor nye eiere tok over selskapet. Racing Point-navnet bestod helt fram til 2020-sesongen, under eierskap av blant annet Lawrence Stroll - far til Formel 1-fører Lance Stroll - som også har interesser i bilfabrikanten Aston Martin.

Derfor ble det også besluttet at teamet også skulle kjøres under denne merkevaren fra og med 2021.

Powered by Labrador CMS