Pallen glapp – men Dennis sikret verdifulle poeng i sprintløpet

En knallrestart fra en fransk erkerival sendte Dennis Hauger utenfor en solid pallplass, men det ble likevel avansement på resultatlista i vekslende spanske værforhold.

Publisert

FORMEL 2: Med sjettetiden fra fredagens kvalifisering betød det femte startspor for Dennis Hauger under lørdagens sprintløp i Formel 2 på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania.

20-åringen hadde en solid start og klatret seg raskt opp til fjerdeplass, og med polesitter Amaury Cordeel i vesentlig tregere tempo var det bare et tidsspørsmål før Hauger kunne snuse på en pallplass.

Nederlenderen gjorde etterhvert et par store feil som åpnet posisjonen for Hauger, som med slitte regndekk på en opptørkende bane var i ferd med å sikre sin tredje pallplass for sesongen.

Flere førere tok etterhvert sjansen på å bytte til slicksdekk i et tørt idealspor, selv om det fortsatt var våte forhold ute på banen. Det kostet dyrt for flere, deriblant Juan Manuel Correa som ble stående i grusfella når vi var godt inne i siste halvdel av løpet.

Sikkerhetsbilen måtte ut, og resten av feltet så muligheten til å kaste seg på slicksdekkene selv, Hauger inkludert. Med en tredjeplass ved restarten måtte Hauger nå også passe seg for Theo Pourchaire, samtidig som han hadde Fredrik Vesti og Victor Martins i siktet foran seg.

Men i stedet for å angripe ble i stedet Hauger angrepet av en lynrask Pourchaire som hadde satt opp et forrykende tempo, og han tok seg like raskt opp til en andreplass. Det betød at Hauger mistet pallplassen, men fjerdeplassen var i realiteten aldri truet - så det ble gode poeng og én plass avansement fra startposisjonen for nordmannen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS