Parc Fermé-journalen: Vi lager et nytt tilbud for 2020

Publisert

2019 ble et være eller ikke være-år for Parc Fermé. Etter to års drift, mye kombinert med andre oppdragsgivere, skulle 2019 bli året hvor vi virkelig fikk testet vårt eget fotfeste både i miljøet og ikke minst en beintøff mediebransje. Hobbyprosjektet fra 2017 er plutselig blitt blodig alvor.

(Foto: Benjamin A. Ward)

2019 ble et være eller ikke være-år for Parc Fermé. Etter to års drift, mye kombinert med andre oppdragsgivere, skulle 2019 bli året hvor vi virkelig fikk testet vårt eget fotfeste både i miljøet og ikke minst en beintøff mediebransje. Hobbyprosjektet fra 2017 er plutselig blitt blodig alvor.

Hvordan er ståa når vi teller opp? Vel - det gjenstår fortsatt litt over to måneder av dette året, så en ordentlig opptelling tar vi når året er omme. Men det er ingen tvil om at det er dere leserne som har berget Parc Fermés eksistens dette året.

Det er cirka ett år siden vi begynte å tenke de drastiske tankene om å innføre betaling og krav om abonnement for å lese det meste av innholdet vårt, enkelt og greit fordi annonsemarkedet er for uforutsigbart å lene seg på. Fra et brukerståsted har brukerbetaling vært en svært upopulær strategi fra de fleste andre aviser, og selv har undertegnede ikke vært en utstrakt tilhenger av alle betalingsløsningene hos ulike mediehus. Skulle jeg nå møte meg selv i svingdøra som ledet rett inn i en betalingsmur på andre siden?

Løsningen vi skapte gjennom Vipps sin plattform som hovedbetalingsskilde må vi dog si oss svært fornøyde med fra et brukerperspektiv, isolert sett. Å åpne opp for kjøp av enkeltartikler er også motstrøms i mediebransjen, men det skånet oss for en overvekt av misfornøyde lesere - selv om jeg også skulle respektere de som ikke ønsker å betale for bilsportjournalistikken. Men å tilby denne muligheten, uten krav om å tegne forpliktende abonnement, viser en respekt for lesere som prinsipielt ikke vil abonnere på nyheter - samtidig som en innføring av betalingsløsning generelt var avgjørende for å holde Parc Fermé både i live, men også sikre videre utvikling.

Nå runder vi snart ett år med abonnementstjenesten vi har valgt å kalle «Paddock Pass». 18. januar begynte vi å publisere artikler som krever abonnement, enten i form av enkeltkjøp, månedsabonnement eller årsabonnement.

I vårt første dagbokinnlegg under journalen-navnet fortalte vi åpent hvordan sommerens store tekniske utfordringer har preget oss, og i så måte fortsetter å prege oss. Vi fant symptomet, men kunne ikke kurere det uten å fjerne hele funksjonen, der problemet lå i funksjonlaiteten bak enkeltkjøp av artikler. Vi har et ønske om å komme tilbake dit igjen, men kostnaden er enn så lenge for stor til at vi får utviklet et nytt system, at den foreløpig ligger på is. Men vi har fortsatt tro på det.

I mellomtiden er det de tidsstyrte abonnenementene som vil avgjøre vår videre eksistens. Vi har gjennom å åpne for et 2020-tilbud lovet full dekning ut i hvert fall 2020, men vi skal ikke legge skjul på at vi fremdeles er avhengig av jevn vekst av abonnenter for å være trygge på dette.

For allerede eksisterende brukere, enten det er månedsabonnementer eller årsabonnenter, så vil vi tilby dere en svært så skånsom videre fortsettelse av abonnementet. Fordi Vipps i vår etableringsfase ikke hadde noen automatisk betalingsfunksjon liggende inne for forlengelse av abonnement, så må dette gjøres mer manuelt. For dere brukere vil det dog gjøres med to klikk på telefonen.

Ønsker du å forlenge abonnementet ditt med 365, eller sikre deg tilgang ut 2020? I skjemaet under kan du fylle ut akkurat det du trenger - og dersom du er registrert bruker og abonnent fra før, så vil du fra 1. januar 2020 (av regnskapstekniske årsaker) kun trenge å forholde deg til én enkel forepørsel for bekreftelse på telefonen for å fortsette å ha tilgangen som du har hatt i år.

Som du sikkert registrerer, så vil vi øke prisene noe for neste år. Det vil si 699 for årsabonnement og 79 for månedsabonnement. Ingen drastisk økning, men det vi føler er naturlig etter at vi heller la oss litt lavere første året. Prisøkningen er ikke markant, men fordi vi likevel vil sette ekstra pris på de som har vært villige til å abonnere i år, så vil vi gi 100 kroner i prisavslag for eksisterende abonnenter. Derfor er det viktig at du legger ved riktig navn, telefonnummer og gjerne ordre-ID-nummeret du fikk da du tegnet ditt første abonnement. Ønsker du å vise din ekstra støtte for driften av Parc Fermé skal vi heller ikke nekte deg å betale full pris - så vi har det også som et alternativ.

Tilbudet gjelder forøvrig også til de som én eller flere ganger har tegnet månedsabonnement.

Vil du forlenge, men ikke bruke Vipps som betalingsmetode? Ta kontakt med oss på e-post her, så skal vi fortsatt hjelpe deg! :-)

Hvorfor markedsfører vi allerede nå forlengelse for 2020? Enkelt og greit fordi vi er avhengig av å kartlegge interessen for videre abonnement for neste år. Skulle interessen falle drastisk, så vil det også ha direkte innvirkning på hvor mye vi klarer å utvikle oss. I tillegg skal undertegnede etterhvert ut i foreldrepermisjon etter sønnens ankomst i juli i år, så det er viktig for selskapet at vi er skodd for god dekning slik at jeg får gjennomført permisjonen på en ideell måte.

Fortsatt jobber vi også aktivt med å skaffe annonsører, og ønsker du selv å vise interesse og initiativ for annonsering, så er det bare å sende oss en e-post her.

Annen uforpliktende støtte til drift av nettsiden, deriblant vårt tekniske vedlikehold i tillegg til rallydatabaseprosjektet vårt, så har vi fått opprettet et eget Vipps-nummer forbeholdt donasjoner fra de som ønsker det. Donasjoner kan - med stor glede og takknemlighet - settes på følgende Vipps-nummer:

577306

Powered by Labrador CMS