Verkstedet er konvertert til et gigantisk loppemarked, og Petter Solberg åpner dørene for alle som ønsker å hilse på ham med mål om å bli kvitt så mye som mulig av gamle effekter, bildeler og annet som har hopet seg opp og tatt plass.

Petter tar konseptet garasjesalg til nye høyder denne helgen

Derfor skal han kvitte seg med nesten bokstavelig talt alt han eier og har.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Bilsportsesongen er avsluttet, og sesongene er blitt såpass lange at det ikke er lang tid før julekvelden kommer brått på. Men rett på andre siden av grensen skal det ikke lange pausen til før det begynner å klø i rumpa og rastløsheten slår til.

Nå er det riktig nok ikke bare kjedsomhet og mangel på aktiviteter som gjør at Petter Solberg har innredet hele sitt gigantiske verksted i Torsby med langbord av gamle effekter, bildeler og en skokk av andre man ikke skulle tro han hadde i eie.

Effekter, bildeler - og gamle møbler

Men han skal altså ha et garasjesalg av dimensjoner og åpner altså dørene for at folk kan komme innom og slå av en prat med både han, Oliver og resten av gjengen som holder til i Torsby.

– Jeg trenger en opprydning. Jeg har så jævlig mye. Du skal se alle tinga vi har, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

Lørdag og søndag åpnes dørene på verksted gjennom hele formiddagen og ettermiddagen. Han håper på en vel så god sosial sammenkomst som omsetning. Prisene på de gamle effektene er satt såpass ned at det bare er snakk om symbolske summer så terskelen skal være lavest mulig for å bli kvitt det som har hopet seg opp i særdeles gigantiske mengder - helt tilbake til karrieren på 2000-tallet.

Samtidig skal han benytte seg av muligheten til å kvitte seg med gamle bildeler til ulike kjøretøy fra motorsporten, og til og med gamle møbler han har hatt på ulike steder han har bodd.

– Det er jævlig mye kult, ass, sier Petter, som kan snakke på inn- og utpust av hva som har hopet seg opp gjennom 20 år med aktiv bilsport.

– Alt fra rallycross med drivaskler, karosserideler, bærebruer, upright, felger, radiatorer, intercooler, ja - alt. Forskjellige telt, verktøyskap, verktøy - ja, en haug med verktøy. Og gamle møbler, spesielt fra tiden da jeg bodde i Monaco og Spydeberg, sier Solberg, som har lagt ut mye av varelageret sitt på sosiale medier.

Stiller ut flere av bilene

Prislappen «20 kroner» fordelt over et langt bord av effekter indikerer at han ikke har noe utstrakt mål om å tjene store penger på restlageret sitt.

– Hvordan kom du på å gjøre et slikt garasjesalg ut av dette?

– Det er jo jævlig moro. Nå er min karriere er over og Oliver har startet sin, så jeg må få bort mitt og tenke nytt. Også skal det først og fremst bli en hyggelig helg. Tenkte å gjøre en folkelig ting ut av det, slik at folk også kan få kjøpt billige ting til jul og skaffet fine presanger, konstaterer han.

Et besøk i verkstedet til Petter skjer selvfølgelig ikke uten at han også stiller ut noen av smykkene fra bilsamlingen sin. Selv om han selv har et eget museum plassert et annet sted i Torsby, så har han alltid garasjen fylt opp med andre prosjekter.

– Av bilene som står her så blir det Citroën Xsara og C4, Volkswagen Polo, en Porsche og selvfølgelig Escorten, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS