Pitstop-dramatikk spolerte en drømmehelg for Magnussen og Haas

Usikkert om det var teknisk eller menneskelig svikt i pitboksen til Haas-teamet.

Publisert

Det amerikanske F1-teamet har kanskje vært den store overraskelsen i år, både på testingen og gjennom treninger og kvalifiseringer i Australia.

Det amerikanske F1-teamet har kanskje vært den store overraskelsen i år, både på testingen og gjennom treninger og kvalifiseringer i Australia.

Haas-gutta Kevin Magnussen fra Danmark og Romain Grosjean fra Frankrike bekreftet også at de har funnet farten ved å ta seg opp til henholdsvis fjerde- og femteplass. Blant annet hadde Magnussen kanonstart hvor han presterte å ta seg forbi Max Verstappen på ytteren i første sving.

LES OGSÅ: Høydramatisk Mercedes-oppvisning på godt og vondt i kvalifiseringen

Dansken forsvarte også plassen sin godt inntil at han måtte parkere etter første pitstop etter 22 runder. I skrivende stund er det ikke bekreftet hva som gikk galt, men det spekuleres i at det kunne være feil med muttertrekkeren - ettersom lagkamerat Romain Grosjean måtte bryte av nesten eksakt samme grunn bare to runder etterpå.

– Det føles ut som det er noe som knekker. Det bakhjulsoppheng eller noe, uttalte Magnussen i et intervju underveis i løpet.

Franske Grosjean så også sønderknust ut, i likhet med sine kolleger i pitboksen, hvor vi de umiddelbart konstaterte i ren fortvilelse at noe var galt etter pitstoppene så snart bilene ble sendt ut på banen igjen.

Grosjean hadde følgende forklaring da han kom tilbake til depotet.

– Vi hadde bedre fart enn vi viste. Jeg følte vibrasjon på et løst hjul, så vi må finne ut om det er trøbbel med muttertrekkeren eller om det var en menneskelig feil, sier Grosjean.

LES OGSÅ: Vettel snøt verdensmesteren for seieren – Alonso optimist for framtiden

LES OGSÅ: Kevin med forbløffende sterk topptid – selv med hardere dekk

Teamsjef Günther Steiner ville ikke konkludere etter løpet hva som konkret gikk galt med pitstoppene.

– Vi kan ikke si eksakt hva som skjedde nå. Det var en fantastisk helg som endte trist. Bakhjulet var løst på bilen til Kevin mens framhjulet var løst på Romain sin. Hjulene var ikke skrudd ordentlig fast på, sier teamsjefen til Viasport.

Han er dog optimist for framtiden på vegne av teamet, og de vil rette opp det som gikk feil så snart de har funnet ut eksakt hva som gikk galt.

– Bilene er raske, så nå må vi finne ut hva som gikk feil før vi kan fikse det. Så vil vi komme tilbake til Bahrain og være i samme posisjon som nå, sier teamsjefen.

Powered by Labrador CMS