Populært sprintrally avlyses for tredje året på rad: – Ett av løpene avgår vel med «døden» om noen år

Men arrangøren av Hurumsprinten vil ikke skylde på datokollisjonen med Bakkeløp-NM for at de igjen tar løpet av plakaten.

Publisert

I fire år på rad har Hurumsprinten vært ett av de mest populære rallyløpene utenfor NM å melde seg på. Maksgrensen på antall deltakere fylte seg ofte opp samme dag som påmeldingen kom ut, og dette har blant annet ført til lange ventelister. I år blir det nok en gang ikke noe løp på Hurumhalvøya utenfor Asker og Drammen.

De tre siste årene har løpet ligget helt i brakk. I 2019 ble løpet utsatt til sommeren på grunn av kollisjon med Bakkeløp-NM, før utsettelsen senere ble avlyst som følge av mangel på deltakere på denne tiden av året. I fjor kom koronapandemien og satte en stopper, og i år er det kombinasjonen av en fortsatt uavklart virussituasjon sammen med anleggsarbeid ved traseen som sørger for at arrangør NMK Asker (tidligere Hurum og Røyken) kaster inn håndkledet for tredje året på rad.

Dersom løpet hadde blitt arrangert som normalt ville rallyførerne - i likhet med 2019 - fått et dilemma om de skulle valgt å stille enten i Hurumsprinten 24. april eller NM i bakkeløp på Konsmo 24. og 25. april. Begge løp anses som god test og forberedelse til NM-runden på Sørlandet, og mange rallyførere har gitt uttrykk for at de gjerne vil kjøre både Bakkeløp-NM og Hurumsprinten. Samtidig bruker rallycrossførerne gjerne NM i bakkeløp også som oppvarming før sesongstart som ofte er i midten av mai.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS