Sebastien Ogier kjører sitt andre løp for sesongen i ett av sine planlagte innhopp sammen med Toyota. Det gikk dessverre skeis på den syvende etappen.

Punkteringsbonanza i Portugal – Mikkelsen ferdig etter motorproblemer

Å hete Sebastian har ført med seg alt annet enn hell og lykke under første dag av Rally Portugal. Det samme gjelder en norsk Skoda-fører.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Første dag av Rally Portugal er unnagjort, det som er ett av de mest populære løpene på VM-kalenderen. Men også ett av de røffeste og mest krevende å overleve for mann og maskin.

De første ni etappene har krevd to førere så langt, og begge heter Sebastien. Mannen ved etternavn Loeb dundret inn i en betongkant på SS5 og måtte bryte fra ledelse, mens navnebror Ogier gikk tom for dekk og måtte kaste inn håndkledet på SS7.

Dog har de ikke vært aleine om å slå hull på dekkene sine. Ott Tänak måtte selv overleve to punkteringer, men kom seg gjennom dagen. Det samme gjaldt Adrien Fourmaux og Craig Breen, mens Thierry Neuville og Pierre-Louis Loubet også har slitt med tekniske problemer.

De tre som har klart seg best gjennom dagen er da Elfyn Evans som har hatt et relativt overlegent tempo. Men VM-leder Kalle Rovanperä har også hatt sysakene i orden og er 10,7 sekunder bak sin walisiske teamkamerat. Dani Sordo imponerer med stabil kjøring i sitt første løp for sesongen og er på en tredjeplass, 42,5 sekunder bak Evans.

Helt dramafritt har det heller ikke vært i WRC 2. Etter SS9 var det i utgangspunktet Andreas Mikkelsen som ledet, selv om det er Teemu Suninen som tempomessig har vært den beviselige raskeste denne fredagen. Men Suninen dro også på seg en punktering på SS7 og mistet ledelsen til Mikkelsen der, men holde likevel ledelsen når dagen er omme.

Årsaken er at Andreas Mikkelsen fikk motorproblemer helt på tampen av dagen. Han fullførte den siste etappen inne på rallycrossbanen i Lousada med en motor som gikk på tre sylindre, men etterpå viste det seg at problemene var så store at de dessverre måtte kaste inn håndkledet for resten av helgen.

Oliver Solberg har også hatt sitt og stri med, men i bunn og grunn gjennomført en solid dag med stabil kjøring, og er på en fjerdeplass, ett minutt og 18 sekunder bak Mikkelsen. Solberg ble hindret av Nikolay Gryazin på SS5 og tapte i utgangpunktet nesten to minutter på dette, men fikk tilbake en kalkulert og mer rettmessig tid, og han hadde også en liten punktering mot slutten på SS6 - men alt i alt en stabil gjennomført dag for norsk-svenske Solberg

Powered by Labrador CMS