Rally Finland: Evans utfordrer verdensmesteren på nytt etter sterk seier i de finske skoger

Publisert
Elfyn Evans. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
Elfyn Evans. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

RALLY: Selv om Rally Finland har hatt tradisjoner for å bli dominert av hjemmeførerne, så er det kun Jari-Matti Latvala (tre seire) og Esapekka Lappi (én seier) som har vunnet på hjemmebane de siste ti årene. Og i rekken av ikke-nordiske førere til å stå på toppen av seierspallen, så føyde altså Elfyn Evans seg inn i denne rekken nå etter at han fra lørdag formiddag har hatt ledelsen i løpet i sin hule hånd.

Som om ikke det var nok så klinte han også til med Power Stage-seier, noe som betyr full pott og 30 poeng, mens teamkamerat Sebastien Ogier hadde en ellers krevende helg og ble bare nummer fem - uten et eneste Power Stage-poeng. Nå skiller det 24 poeng i mesterskapet før to VM-runder gjenstår, og dermed er Evans på langt nær hektet av i gullkampen - som nå kun står mellom Toyota-kollegene.

– Dette føles bra, og også på måten vi gjorde det. Vi slet i Estland, fikk endret bilen på test og fant godfølelsen tidlig i dette løpet. Så det føles veldig godt nå, sa en glad og lettet Evans etter målgang.

Årets utgave av Rally Finland ble også en minneverdig seanse for Hyundai. Det tysk-sør-koreanske teamet har slitt stort sett hvert eneste i år i Finland, hvor mangelen på pallplasser gjennom hele deres WRC-historie er symbolet på dette. Men omsider satt pallplassene, som gikk til henholdsvis Ott Tänak og Craig Breen. Sistnevnte, som kun kjører utvalgte løp, imponerte sterkt og ledet løpet etter fredagens etapper, men måtte gi tapt for tempoet til Tänak og Breen utover helgen.

I WRC 2 måtte Mads Østberg gi opp kampen mot Teemu Suninen som ble ett hakk for stor. Suninen skilte lag med M-Sport tidligere i år og mistet dermed flere muligheter for å kjøre WRC-bil. Finnen fikk sjansen for Printsport, som er Finland-basert og har Volkswagen Polo GTI R5 tilgjengelig i porteføljen, og fra første meter skulle Suninen melde seg på i toppkampen. Østberg satte dog et støt på Suninen gjennom lørdagens etapper, men under søndagens fire siste etapper slet nordmannen med å holde følge. Dermed måtte han ta til takke med en andreplass i WRC 2-mesterskapet som han kjemper med Andreas Mikkelsen om.

Sistnevnte kjører forøvrig EM-runden i Portugal framfor VM-runden i Finland denne helga. Fordi man plukker utvalgte VM-runder å score poeng i, så har Mikkelsen derfor et annet løpsoppsett enn Østberg.

Powered by Labrador CMS