Rally-VM: Oliver klar for tredjebilen til Hyundai i toppklassen neste år

Publisert
Oliver Solberg. (Foto: Jordi Rierola / Hyundai)
Oliver Solberg. (Foto: Jordi Rierola / Hyundai)

RALLY: Det har ligget i lufta lenge, og han bekreftet det mer eller mindre direkte ved et tidligere intervju i år, at det kom til å bli den øverste klassen for Oliver Solberg i 2022. Han har allerede spilt en av nøkkelrollene i test og utvikling av den nye Rally1-bilen som tar over det som i dag heter WRC-klassen.

20-åringen får tredjebilen for Hyundai som han skal dele med Dani Sordo. Spanjolen har vært fast tredjefører for Hyundai lenge, mens det allerede er klart at Ott Tänak og Thierry Neuville fortsetter i de to andre bilene.

– Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Siden før jeg kan huske er denne sporten det eneste jeg vil gjøre, så jeg må klype meg i armen, skriver Oliver på sosiale medier.

Nyheten onsdag ble sluppet parallelt med at Craig Breen er klar for M-Sport i deres nye Puma Rally1. Iren har levert solide resultater for Hyundai i år, og blir etter alt å dømme førsteføreren for Ford-teamet.

Solberg har allerede fått sjansen i dagens WRC-biler som utgår etter sesongen. Han imponerte under Arctic Rally Finland, og en overivrig manøver mot slutten av løpet fratok ham en sterk plassering og sendte ham ned til syvende plass. Han ble også stående som vinner av Rally di Alba i Italia selv om Ott Tänak naturlig nok var raskere før han fikk en tidsstraff, mens han måtte bryte Safari Rally Kenya etter en avkjøring og skade på hjulopphenget. Til neste løp, Rally Spania, skal Solberg få sjansen på ny i toppklassen.

Powered by Labrador CMS