Red Bull-Dennis klar for å varme opp Formel 1-gjengen i Tyskland

Denne helgen får Dennis Hauger (15) sjansen til å vise seg fram på en skikkelig internasjonal arena.

Publisert

Ikke at det er noe nytt og spesielt å få kjøre på Hockenheim, men for Dennis Hauger er rammene rundt denne løpshelgen ekstra spesiell. For den tredje løpshelgen i det tyske Formel 4-mesterskapet samkjøres altså med løpshelgen for Tysklands Grand Prix som kjøres på den legendariske banen et par timer før for Frankfurt.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Ikke at det er noe nytt og spesielt å få kjøre på Hockenheim, men for Dennis Hauger er rammene rundt denne løpshelgen ekstra spesiell. For den tredje løpshelgen i det tyske Formel 4-mesterskapet samkjøres altså med løpshelgen for Tysklands Grand Prix som kjøres på den legendariske banen et par timer før for Frankfurt.

Selv om omstendighetene blir spesielle, så tenker ikke Hauger på så mye annet enn seg selv. Ikke er det tenkt at det skal brukes så mye tid på å menge seg med den celebre kjernen av Formel 1-teamet bak hans juniorsatsing.

Tilbake der det startet

– Jeg skal møte Helmut (Marko, journ.anm.), men ellers så blir jeg mest med mitt eget team og holder fokuset mitt der, sier 16-åringen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Red Bull gir Dennis sjansen i Formel 3-bil - men debuten må utsettes

Hockenheim er en bane mange kjenner til fra før. Også Dennis. Det var blant annet her han gjorde sine første meter med Formel 4-bil, tett fulgt av den tyske racingprofilen Timo Scheider - som på mange måter ble første steget inn mot dialogen som førte til Red Bull-kontrakten.

Men Hauger mener han ikke har den samme erfaringen på banen som mange av konkurrentene, og er derfor avhengig av å finne godfølelsen fort på treningene. Løpshelgen inneholder også bare to løp i motsetning til tre som er det vanlige.

– Det er over fem måneder siden jeg hadde en endags test der, så jeg har ikke så mye tid på banen sammenliknet med for eksempel Prema. Og de som kjørte fjor fikk også tre under. Men det er bare å gjøre det beste ut av det på treningen. Jeg har kjørt en del «sim» der denne uka, men det er først når vi går på banen vi virkelig får se, sier Hauger.

Tenker på mesterskapet

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Bilene i det tyske og italienske Formel 4-mesterskapet er identiske. Det samme er mange av teamene. Men den tyske serien anses for å ha sportslig sett et høyere nivå, selv om det er enda flere til start i det italienske.

I mesterskapet har to av forhåndsfavorittene, Hauger og brasilianske Gianluca Petecof, kommet skjevt ut i den tyske serien. Det er mange løp, «bare» 29 poeng opp til ledelsen av serien, men Hauger begynner allerede nå å tenke på mesterskapet framfor enkeltseire og annen høy risiko.

LES OGSÅ: Dette er fortrinnene som Dennis har klart å få på konkurrentene sine

– Jeg vet at jeg har farten inne nå. Selvtilliten er god og jeg kjører for så ta flest mulig poeng uten å måtte ta for stor risiko, konstaterer han.

– Hva blir ambisjonen og taktikken for helgen?

– Det blir å forberede seg så bra som mulig med analysering og videoer. Og ikke minst jobbe hardt før jeg går på selve banen, og prøve å hente så mye kunnskap om banen på første trening. Vi får se, men følelsen er god, sier Hauger.

Tidsskjema for løpshelgen

Fredag:
• Fritrening (09:45)
Lørdag:
• Kvalifisering 1 (09:45)
• Kvalifisering 2 (10:10)
• Race 1 (17:00)
Søndag:
• Race 2 (10:25)

Powered by Labrador CMS