Martinius Stenshorne var markant raskere enn Andrea Kimi Antonelli søndag. Til syvende og sist hjalp det ingenting.
Martinius Stenshorne var markant raskere enn Andrea Kimi Antonelli søndag. Til syvende og sist hjalp det ingenting.

Revansjerte seg til pallplass – så slo dommerne beinhardt ned på Martinius

Det som skulle være en oppløftende avslutning på helgen, endte like tungt som den startet for Norges neste formelbilhåp.

Publisert

RACING: Da sommerpausen omsider var over i FRECA, skulle høstsesongen starte på godt rennomerte Red Bull Ring i Østerrike - hvor Martinius Stenshorne nå skulle starte jakten på erkerival Andrea Kimi Antonelli som tok over mesterskapsledelsen i det siste løpet før sommeren.

Men tidlig denne helgen slet Stenshorne, og var ikke i nærheten av å vise fart som selv gjorde poengplass vanskelig. Lørdagens kvalifisering ble tung, og fra 20. startposisjon ble det bare en 18. plass. Lite visste Stenshorne at han skulle ende opp med eksakt samme plassering søndag.

Solid pallplass over mål

For søndag morgen under kvalifiseringen viste nordmannen et helt annet tempo, og fartsproblemene de slet med ble i stor grad eliminert etter nøye læring og analyse etter første løpet. Femteplass på kvalifiseringen var en markant bedring, og etter en småkaotisk start på søndagsløpet plasserte han seg på en solid tredjeplass.

Blant annet tok han seg forbi Antonelli, og trengte ikke se seg mer tilbake til mesterskapslederen. I mål passerte Stenshorne som en tredjemann, og sesongens åttende pallplass var et faktum.

Trodde han.

Fra 6 til 33 poengs gap

For på oppvarmingsrunden hadde motoren til Stenshorne stoppet, og han havnet langt bak i feltet før han fikk liv i bilen igjen. Feilen Stenshorne dog gjorde var å ikke kjøre inn i pit og starte løpet derifra, slik reglene forteller når man mister posisjonen sin på oppvarmingsrunden.

Dermed ble han belønnet med en drive through-straff, men siden den kom etterløpet ble den konvertert til en 25-sekunders tidsstraff. I stedet for tredjeplass ble det i stedet atter en poengløs 18. plass, og med det null poeng i en helg hvor Antonelli kunne reise ifra ytterligere i mesterskapet.

Fra å lede med seks poeng har Antonelli nå hele 33 poeng å gå på til Stenshorne, som på sin side har 20 poeng ned til teamkamerat Tim Tramnitz som har tredjeplassen i mesterskapet sammenlagt.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS