Starmoen Motorsenter i Elverum er et av flere steder det arrangeres løp denne helgen.

«Hans» har skapt problemer for flere bilsport-arrangører:

– Så litt svart på det

Ekstremværet «Hans» har herjet store deler av landet den siste uken, og ødeleggelsene har gjort livet vanskelig for flere bilsport-arrangører.

Publisert Sist oppdatert

På Finnskogbanen var det i utgangspunktet duket for en ny NM-runde i rallycross denne helgen, men eksrremværet har medført såpass store skader på banen at det til slutt ikke ble mulig å arrangere løpet som planlagt. NM-runden blir dog ikke avlyst, og fredag ble løpet flyttet til oktober. 

På Finnskogbanen var det i utgangspunktet duket for en ny NM-runde i rallycross denne helgen, men eksrremværet har medført såpass store skader på banen at det til slutt ikke ble mulig å arrangere løpet som planlagt. NM-runden blir dog ikke avlyst, og fredag ble løpet flyttet til oktober. 

Hos KNA Varna som denne helgen arrangerer årets Gokart-NM har man kommet seg gjennom uken uten skader på banen, men en del utøvere har grunnet flommen ikke kunnet reise. 

Bilcross-festen sto i fare

Vannmengdene som møtte Therese Bruer Larsen og de andre i NMK Elverum tidligere denne uken tydet ikke på at det skulle bli mulig å arrangere bilcross-løp her få dager senere.

På Starmoen motorsenter i Elverum er det denne helgen duket for bilcross-løp med flere hundre påmeldte og flere tusen mennesker på plass, og også her har ekstremværet skapt problemer.

– Jeg fikk en snap av et medlem, og jeg ble altså så kvalm. Jeg bor i Elverum men her har det liksom ikke skjedd noe skader, så for meg var det bare noe man så på nyhetene. Men så ser man det plutselig på sitt eget område hvor man da vet at man skal ta imot mange tusen mennesker bare noen få dager senere, forteller leder i NMK Elverum Therese Bruer Larsen til Parc Fermé.

Få dager senere er man etter en enorm dugnads-innsats klar til å arrangere Elverumsfestivalen som planlagt. 

Det har vært flere entreprenører og frivillige i sving for at NMK Elverum denne helgen kan arrangere bilcross-løp som planlagt.

– Det er brukt enormt med arbeidstimer på å få det på plass. Hadde vi ikke hatt entreprenører og frivillige som stilte opp døgnet rundt hadde det vært umulig. Vi er heldig i klubben at når man står i en sånn krise så er det utrolig hvor positiv man egentlig blir oppi alt det negative, og gjør et forsøk på å få det til, forteller sjefen selv som nå kan gå inn i helgen med litt lavere skuldre. 

Avgjørende å arrangere

Fredag har depoet begynt å fylle seg opp med tilreisende, og selv om det grunnet ekstremværet ikke blir det rekordstore antallet det lå an til har ikke avbudene vært like mange som fryktet. 

– Det er jo mange som har meldt avbud fordi de kommer fra flomutsatte steder eller er hindret av stengte veier, men overraskende få egentlig. Jeg trodde kanskje at været kom til å føre til ekstreme mengder avbud, men det har vi ikke hatt, forteller Bruer Larsen. 

– Vi har vært på nærmere 340 deltagere, og nå er vi på 287. Så jeg tipper at vi kanskje ender opp et sted mellom 260 og 270, og det tenker jeg at vi skal være veldig fornøyde med. For oss er det uansett ikke viktigst å ha flest deltagere eller å være størst. Vi er mer opptatt av at det skal være et godt arrangement, for da ønsker folk å komme tilbake til, fortsetter hun. 

For NMK Elverum hadde det vært skjebnesvangert å måtte avlyse helgens løp. Gjennom et år med aktiviteter som i ulik grad tømmer klubbkassa er Elverumfestivalen årets store inntektskilde som sikrer videre drift. 

– Det er ikke noen tvil om at et bilcross-løp er gode penger for en klubb, og vi har mye annen aktivitet som ikke drar inn slike summer så for at vi skal klare å drifte resten av året så er vi avhengig av dette løpet. Så jeg så litt svart på det med en gang, og jeg sa det til resten av styret at nå er det bare opp på hesten for det her må vi bare få til. Det var ikke noe alternativ å ikke få det i havn. Det er så mange mennesker som gleder seg til det løpet her og vi ønsket ikke å skuffe de. 

Powered by Labrador CMS