Carlos Sainz satte den raskeste rundetiden under fredagens trening.

Sainz raskest i regntung trening

Det ble ikke mye kjøring under helgens eneste Formel 1-trening.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det nye sprintformatet som anvendes denne helgen på belgiske Spa-Francorchamps som en av seks destinasjoner på årets kalender betyr at kvalifiseringen kjøres allerede fredag ettermiddag. Dermed er det kun tid til en enkelt trening hvor teamene kan hente inn dyrebar erfaring og data. Dette var altså den første og eneste muligheten til å teste ut forholdene før alvoret setter inn fredag ettermiddag. 

I starten av treningen holdt mesteparten av førerne seg i garasjene, mens de som tok turen ut på banen måtte kjøre med regnværsdekk. Da treningen nærmet seg halvveis kom flere og flere førere ut på banen, og nå prøvde flere seg også på Intermediate-dekkene til tross for at det fortsatt var relativt store mengder vann ute på banen. En av de som tok sjansen var Carlos Sainz som satte treningens raskeste tid med 2:03:207 foran McLaren-duoen Oscar Piastri og Lando Norris som også satte sine tider på Intermediate-dekk.

Men det var åpenbart krevende forhold, noe Logan Sargeant fikk kjenne på da han vannplanet og fortsatte rett frem i sving syv etter Kemmel-langsiden. Der ble han stående, og i de neste ti minuttene var treningen rødflagget. Da kysten var klar igjen med 19 minutter igjen på klokka var det ingen som kunne gjøre noe med de beste tidene. Dermed ble det Ferrari og McLaren på toppen av resultatlista. Max Verstappen var en av fem førere som ikke satte en eneste rundetid i treningen. 

Det er knyttet stor usikkerhet til om kvalifiseringen i ettermiddag kan kjøres som planlagt. Fortsatt er det ikke avklart hvordan den situasjonen eventuelt vil løses. Les mer om de ulike scenarioene her. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS