Sensasjonell opphenting sørget for Christians første totalseier på «Ringen»

Med 40 sekunders forsprang å spise opp den siste timen, sørget Christian Krognes for en monsteravslutning av dimensjoner på kvalikløpet til 24-timeren på Nürburgring.

Publisert

Han omtales som «den raskeste føreren» på Nürburgring. Og i løpssammenheng kom Christian Krognes virkelig til sitt ess for å spise inn på ledelsen som konkurrentene i ROWE Racing hadde opparbeidet seg i forbindelse med det som omtales som kvalifiseringsløpet til 24-timersløpet på Nürburgring i juni.

Her passerer Christian Krognes målflagget som førstemann i det seks timer lage treningsløpet på Nürburgring i forbindelse med 24-timersløpet senere i år. (Foto: BMW Motorsport)

Han omtales som «den raskeste føreren» på Nürburgring. Og i løpssammenheng kom Christian Krognes virkelig til sitt ess for å spise inn på ledelsen som konkurrentene i ROWE Racing hadde opparbeidet seg i forbindelse med det som omtales som kvalifiseringsløpet til 24-timersløpet på Nürburgring i juni.

Fem av seks timer var passert da Christian og BMW-teamet Walkenhorst Motorsport skulle sette inn støtet, der nordmannen fikk æren av å kjøre siste stint. Med seg på laget hadde han David Pittard, Lucas Ordonez og Nick Yelloly, sistnevnte som testfører for Formel 1-teamet Force India og tidligere Porsche Supercup-konkurrent til Dennis Olsen.

– Ettersom vi lå 40 sekunder bak før siste timen, så var det ingen som forventet at vi skulle vinne, tror jeg. Jeg ble gitt sekunderinger etter hver split den første runden, så jeg skjønte at det bare var å pushe på. Distansen ble stadig mindre, og da det etterhvert ble under syv-åtte sekunder, da så jeg jo Jesse (Krohn, journ.anm.) foran meg. Så det ga bra med inspirasjon, forteller Christian Krognes til Parc Fermé.

Viktig seier for teamet

David Pittard, Nick Yelloly og Christian Krognes kjørte inn til en knallsterk seier i det som kalles for kvalifiseringsløpet til 24-timeren på Nürburgring om en måneds tid. (Foto: Walkenhorst Motorsport)

Nådestøtet kom 11 minutter før slutt, inne på Grand Prix-delen av Nürburgring. Krognes presser seg forbi Krohn og tar over ledelsen av løpet. Derifra og inn var det bare å stole på sin egen fart og erfaring fra verdens lengste racerbane.

– Jeg kjenner Jesse fra 2016 da vi kjørte sammen for Walkenhorst, så det ga meg nok en fordel når skulle jeg planlegge forbikjøringen, sier 29-åringen fra Hamar.

Selv om han er en ubestridt Nürburgring-ekspert, med flere gode resultater i ulike klasser over mange år, så var dette hans første totalseier på banen. Og for teamet var det deres første seier på mer enn fire år.

– Det var sinnsykt kult. Jeg vet hvor mye det betyr for teamet, og teameieren spesielt, og det er ekstra gøy når man føler at man har utviklet noe sammen over tid og får det til å fungere, sier Krognes.

Betyr ikke noe for 24-timersløpet

Sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, kjenner godt til både Christian som utøver og Nürburgring som arena ettersom han selv har kjørt aktivt i VLN-serien over mange år, i tillegg til enkelte 24-timersløp.

Gulbrandsen er på mange måter ikke overrasket over at Krognes leverer et godt resultat på nivå med verdens beste GT-førere i det som er den viktigste oppladningen inn mot 24-timersløpet i juni.

– Jeg tror Christian er den raskeste føreren på Nürburgring Nordschleife. Det har han vist gang på gang med å sette banerekorder, og han viste det i går også med å gå opp i ledelsen og sikre seieren på det siste stintet, sier Gulbrandsen.

Selv om løpet omtales som kvalifiseringsløp, så har det ingenting å si for startposisjonen til selve løpet. Til det kjøres en egen kvalifisering. Men de aller fleste av toppførerne og teamene var på plass, og da er det ekstra viktig for selvtilliten å vise at man er å regne med.

– Man ser på dette som en lang treningshelg, og betyr sånn sett ingenting for 244-timersløpet, annet enn at det bekrefter at vi er på riktig vei med oppsettet og bilen. Men dersom vi skulle klare å starte fra pole i tillegg, så vil det selvsagt gi en kjempegod følelse, sier Krognes.

Powered by Labrador CMS