Sensasjonell tredjeplass for Marcus (17) i GT4-serien

Marcus Påverud fortsetter å imponere etter at racingkarrieren hans tok en ny vending dette året.

Publisert

Han overtok bilen på en fjerdeplass fra lagkamerat Ivan Pareras som startet løpet, og bare dette var sterkt nok i seg selv etter at de startet nede på en 14. plass av 45 biler i det andre løpet på Brands Hatch.

Her setter Marcus Påverud inn nådestøtet på Ward Sluys inn på den aller siste runden på Brands Hatch. Det betalte seg i karrierens første pallplass i hans andre GT4-løpshelg overhodet. (Skjermdump: GT4 European Series)

Han overtok bilen på en fjerdeplass fra lagkamerat Ivan Pareras som startet løpet, og bare dette var sterkt nok i seg selv etter at de startet nede på en 14. plass av 45 biler i det andre løpet på Brands Hatch.

Under Safety Car åpnet også pit-vinduet, og da Påverud skulle ut for sitt stint så hadde han plutselig en fjerdeplass å forsvare.

I løpet av sin halvtime holdt Påverud hodet kaldt mens flere av konkurrentene rett bak kjempet tett, både mot hverandre og samtidig i forsøk på å ta 17-åringen fra Lier.

Samtidig kjørte Påverud seg opp til en særdeles spennende kamp om tredjeplassen mot Ward Sluys etter å ha ligger to til tre sekunder bak i flere runder.

Men på tampen satte den norske Mercedes-føreren inn nådestøtet, på den aller siste runden, og i mål hadde han stukket fra ytterligere ett sekund på Sluys.

– Jeg må innrømme at jeg er helt tom etter dette, både mentalt og for ord. På den nest siste runden fikk jeg radiobeskjed fra teamet med «push, push, push!», og da tok jeg sjansen og kastet meg på innersiden i Paddock Hill-svingen. Da jeg kom inn til teamet i depotet etter å ha gått i mål, tok det fullstendig av med jubel og tårer, sier Marcus Påverud i en pressemelding.

Dermed fortsetter Påverud å imponere i sin første sesong i den europeiske GT4-serien, etter at han de siste årene har kjørt langdistanseracing i TCR-klassen.

Tredjeplassen er desidert årsbeste etter det som også var en svært sterk femteplass fra sesongåpningen på Zolder.

Tredjeplassen var også et godt plaster på såret for Leipert Motorsport etter et intenst og kaotisk første race på Brands Hatch, som til slutt ble rødflagget.

Marcus Påverud. (Foto: Leipert Motorsport)

Skadene som de fikk i et sammenstøt i første løp satte også sitt tydelig preg på bilen, der andre race ble gjennomført med et godt gjenteipet høyre frontparti under finaleløpet.

– Vi måtte bare nullstille oss etter et håpløst første løp, og jeg er utrolig stolt av at vi faktisk klarte å gjøre det og gjennomføre et helt perfekt løp etter alle de utfordringene vi hadde hatt gjennom hele helgen, sier liungen.

Powered by Labrador CMS