Sesongavslutning med nordisk bronsemedalje – nå reiser Sondre hjem til dugnadsjobb i NM

Mens tidligere konkurrenter knapt har begynt sesongen, vet ikke Sondre Evjen når han skal konkurrere igjen i 2021.

Publisert

Denne helgen ble den fjerde løpshelgen i RallyX Nordic avviklet, og med det var det også duket for finale på Westombanan i Arvika. Og når Johan Kristoffersson står på en startliste, så er det gjerne han som ender opp med gullpokalen og laurbærkransen. Så var det også i dette tilfellet.

Johan Kristoffersson fortsetter å være overlegen når han sanker mesterskapstitler. Sondre Evjen måtte i år nøye seg med en tredjeplass, kun ett fattig poeng bak jamaikanske Fraser McConnell sammenlagt. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Denne helgen ble den fjerde løpshelgen i RallyX Nordic avviklet, og med det var det også duket for finale på Westombanan i Arvika. Og når Johan Kristoffersson står på en startliste, så er det gjerne han som ender opp med gullpokalen og laurbærkransen. Så var det også i dette tilfellet.

Toppklassen Supercars hadde kun ett fast norsk innslag denne sesongen. Sondre Evjen var tilbake hos JC Raceteknik, som nå har slått seg sammen med EKS, og med det vanket det også en fullblods Audi S1 å kunne disponere.

– Man merker jo at dette er en bil man har kjørt VM med. Den er ekstremt bra, selv om det var deres førstegenerasjons chassis. Men med en oppdatert motor. Jeg har slitt litt i de raskeste svingene på asfalt med den, og har også ligget mye i fight i stedet for å ta starten å ligge først. Av en eller annen grunn har vi jo alltid kommet på utsiden av han selveste Johan når vi skal inn i den første svingen. Og da er det ikke lett, sier Evjen til Parc Fermé.

Han tapte sølvmedaljen med ett fattig poeng til jamaikanske Frasier McConnell, som har etablert seg i Sverige for å satse på rallycross. Kristoffersson vant mesterskapet i overlegen stil. Og Evjen og Kristoffersson var nettopp teamkamerater i fjor, hvor svensken fungerte som en mentor. Kontakten har de også opperettholdt til tross for at de har vært konkurrenter ute på banen.

(Foto: Jan-Kåre Rafoss)

– Han er en veldig, veldig trivelig og hjelpsom person, så det er ikke noe negativt å si om han. Når man ligger bak ham, så er det bare å prøve og lære. Nå kjører han jo Audi med EKS i VM også, så det er jo et lite samarbeid der for det. Hele familien prater egentlig med hverandre, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de har formet meg, sier hallingdølen.

Hva som skjer videre i år vet han foreløpig ikke. Den nordiske sesongen er over, og han har ikke annonsert noen planer på den internasjonale arenaen forøvrig. Derfor er han usikker på om han nå kan slenge seg med EM, ettersom JC og EKS nå sender to av sine Audier over til USA for Nitro-mesterskapet som skal kjøres der.

– Det er vel ingen biler igjen, sånn sett. Men jeg har lyst til å prøve og få til noe, og drømmen hadde vært å kjøre i USA. Bare det å være der borte er en opplevelse i seg sjøl, så akkurat nå er det det største målet. Så får vi se hva vi får til her i Europa. Jeg hadde også lyst til å kjøre NM i Skien, men det kolliderte med VM samme helg, sier han.

I stedet blir han nå hjemme for å klargjøre Rallycross-NM, som om snaue to uker kjøres på hans hjemmebane Fuglehaugen utenfor Gol for første gang i NM-sammenheng.

– Det hadde jo vært gøy å kjøre der også, men nå har jeg lovert meg bort til å stå på startplata og dirigere. Jeg har ikke vært funksjonær før, og det er det minste jeg kan gjøre da jeg ikke er med på så mye annet der borte. NMK Gol er jo så utrolig flinke akkurat der, sier Evjen.

– Får du starterjobben, da?

– Nei, klubben har en fast starter, så det er ikke noe vits i å prøve og ta den jobben, ler Evjen.

Powered by Labrador CMS