Dennis Hauger foran sin MP-kollega Jehan Daruvala.

Sikret årets første seier etter dramatisk sluttspurt

Det vekslende Melbourne-været bydde på mye dramatikk i historiens første Formel 2-løp på Albert Park-banen.

Publisert Sist oppdatert

Formel 2 — Australia: Sprintløp

1) Dennis Hauger, MP, 40:03,429

2) Jak Crawford, Hitech, +1,120

3) Kush Maini, Campos, +1,716

4) Arthur Leclerc, DAMS, +2,064

5) Zane Maloney, Carlin, +2,447

6) Isack Hadjar, Hitech, +2,842

7) Oliver Bearman, Prema, +4,858

8) Fredrik Vesti, Prema, +5,299

9) Roy Nissany, Charouz, +5,591

10) Richard Verschoor, VAR, +5,759

Brutt: Jack Doohan, Brad Benavides.

Antall sikkerhetsbiler: 1

Antall virtuelle sikkerhetsbiler: 0

Raskeste rundetid: D. Hauger (1:31,267)

RACING: Et helt perfekt gjennomført løp for 20-åringen fra Aurskog gjorde at Norges nasjonalsang kunne runge gjennom Melbournes gater.

Men allerede på vei til startplaten var banen preget av vanskelige forhold. På vei til startplaten kjørte Enzo Fittipaldi og Ralph Boschung av og kom ikke til start.

Da løpet kom i gang tok det litt tid før Hauger fant tempoet, tidlig ble han angrepet av Jak Crawford som måtte gi seg i sjikanekombinasjonen i sving 11 og 12. Men det skulle være det eneste forsøket hans rivaler kunne bryne seg på. Hauger satt opp tempoet og med regn i radarsiktet til teamene var det kritiske runder som ventet han.

Hauger svarte på trusselen med å sette løpets raskeste rundetid opp til flere ganger, så skjer det. Jack Doohan snurrer i sving fire og blir stående. Sikkerhetsbilen kommer ut og samler feltet. Samtidig regner det sterkere. Enkelte førere gambler til og med og setter på regndekk.

Løpet får et lengre opphold under sikkerhetsbilen da bergingen tok lang tid. Brad Benavides hjalp også med å øke varigheten med å kjøre av under sikkerhetsbilen. Med to runder igjen var det ingenting i veien for Hauger å sikre årets første Formel 2-seier.

— Det var et ganske vanskelig løp for å være ærlig. Litt regn og litt tørt. Under sikkerhetsbilen så det først ut som at det kom til å regne, og jeg vurderte å gå inn, men på slutten var tempoet skikkelig bra, sa Hauger til F1TV etter at seieren var et faktum.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS