Toyota-fører Elfyn Evans under den norske Hof-Finnskog-etappen i Rally Sweden i 2020, den siste gangen VM-runden gikk i Värmland og på den norske siden av svenskegrensen.
Toyota-fører Elfyn Evans under den norske Hof-Finnskog-etappen i Rally Sweden i 2020, den siste gangen VM-runden gikk i Värmland og på den norske siden av svenskegrensen.

Slik er det foreløpige etappeoppsettet for nye Rally Sweden

De aller fleste etappene er godkjente. Nå kan arrangøren endelig se lys i tunnelen for neste års VM-runde, med full støtte fra FIA og promotoren.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: For snart to uker siden kom det urovekkende meldinger fra Nord-Sverige i forbindelse med avviklingen av Rally Sweden 24.-27. februar neste år. Arrangøren hadde kommet på kant med enkelte deler av lokalsamfunnet rundt Umeå, først og fremst samene, vedrørende plasseringer av etappeskissen som blant annet kom i konflikt med deres egen reinsdyrsfauna.

FIA og WRC Promotoer har også vært på befaring i området og hatt jevn dialog med arrangør, anført av daglig leder Glenn Olsson, og denne uken ser det ut til at det meste har løst seg.

Mange alternativer

Såpass at arrangøren foreløpig har kunnet lansere en foreløpig skisse til tidsplan og etappeoppsett, to måneder på overtid. Fortsatt gjenstår det godkjennelse av ytterligere to etapper for å komme helt i mål.

Det er liten tvil om at det har vært lagt ned et godt stykke arbeid for å komme i mål med noe, og det har vært mye gi og ta og ren rekke kompromisser som måtte landes før de nå tør å gå ut med den foreløpige skissen.

– Sammen med lokale motorklubber har vi prøvd å finne de beste rallyveiene som umeåregionen kan tilby. Allerede under utredningen for over et år siden startet jobben med å finne mulige veier, og helt fram til i dag har vi håndtert veldig mange alternativer, sier etappejsef Johan Magnusson.

Positiv promotor

De får nå tommel opp og grønt lys fra promotoren som står for den kommersielle delen og all synliggjøring av selve VM-runden, og de virker godt fornøyd med hvordan arrangøren har håndtert og løst de enorme utfordringene som de fikk nå som hele arrangementet og organsisasjonen er flyttet fra Torsby i Värmland til Umeå i Västerbotten.

– En VM-runde er et ekstremt utfordrende prosjekt, både teknisk, logistikkmessig administrativt, så det vil alltid være vanskeligheter - spesielt det første året. Rally Swedens organsisasjon så vel som Umeå som ny vertsby har full støtte for det nye eventåret, både fra FIA og WRC Promoter, og vi ser frem mot februar 2022, sier Simon Larvik, arrangementsansvarlig for WRC Promoter.

Powered by Labrador CMS