Slik mener han at Rallycross-VM skal tilpasse seg elbilene

– Dette er den beste og den enkleste sporten å gjøre det med. Og det er dette som er framtiden for dagens unge sjåfører.

Publisert

2018-sesongen er ikke hugget i stein for Petter Solberg og hans Volkswagen-støttede PSRX-team, men han legger ikke skjul på at det er liten vits å gjøre drastiske forandringer på det som har vært gulloppskriften fra første dag.

(Foto: Simen Næss Hagen)

2018-sesongen er ikke hugget i stein for Petter Solberg og hans Volkswagen-støttede PSRX-team, men han legger ikke skjul på at det er liten vits å gjøre drastiske forandringer på det som har vært gulloppskriften fra første dag.

– Planen er å gjøre det samme som vi gjør, men alt er ikke klart enda. Vi mangler «hele pakka», men det er noe vi jobber med, sier Petter Solberg, og presiserer at å lande viktige sponsoravtaler er en del av «hele pakka».

LES OGSÅ: Et dypdykk i Petters tanker om en sesong utenom det vanlige

Skroter planen om trebils-team

Men med VM-gull til både teamet og Johan Kristoffersson, samt bronse til Petter Solberg, å har deres debutsesong sammen vært et eneste stort eventyr. Samtidig er Solberg klar på én ting vedrørende teamstrukturen neste år.

– Vi hadde en plan om å få til tre biler. Men det har vi ikke budsjett til. Vi kjører to bil, kanskje et par-tre løp med tre biler, sier han videre.

Med det utelukkes det mer eller mindre en norsk signering i Andreas Bakkerud, etter at Solberg tidligere i høst uttalte at han kunne se for seg ham som teamkompis.

Ser for seg elbil-team

Bakkerud har vært tydelig på at en elbilsatsing i Rallycross-VM vil bli et viktig vendepunkt for hans internasjonale rallycrosskarriere. Petter Solberg selv også uttrykker både positivitet og viktighet rundt det som er blitt et relativt kontroversielt tema for en fanskare som generelt har uttrykt stor skepsis rundt elbiler i rallycross.

– Framtiden er elektriske biler, konstaterer Solberg.

Og det lasset har han tenkt å være med på.

– Det er det som er framtiden med «hele opplegget». Med teamet også. Det er jo planen på sikt. For framtiden til dagens unge sjåfører, så er elbiler den eneste muligheten. Men den beste og enkleste sporten å gjøre det på, det er rallycross, sier Solberg.

LES OGSÅ: Den store rallyopplevelsen: Hva har Eirik, Frida og Petter til felles?

– Det blir et jævla trøkk

– Mange fans er ikke akkurat begeistret for en overgang til elbiler. Hva vil du si til dem?

– Dette er noe man bare må akseptere. De andre klassene kommer til å bli likevel. Elbiler vil nok først og fremst bli en egen klasse.

– Det vil kanskje gå like fort som i dag?

– Hvis ikke enda verre…

– Hva med lyden da?

– Lyd blir det uansett. Men det blir ikke det samme. Det blir annerledes, men jeg er sikker på at hele opplevelsen kommer til å bli et jævla trøkk, sier Solberg entusiastisk.

Powered by Labrador CMS