Oskar Biksrud, her fra Bilsporttalentet-konkurransen tidligere i høst.

Slik vil Oskar (17) kombinere racingen i den virkelige og virtuelle verden

Oskar Biksrud vil fortsette å kjøre fort på to ulike fronter så lenge han kan.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Oskar Biksrud var tidligere i høst en av fem utvalgte finalister i Norges Bilsportforbunds prestisjefylte talentkonkurranse «Bilsporttalentet 2023». Og det er på ingen måte tilfeldig at unggutten som gjør det godt både i en ekte og en virtuell racerbil er en av finalistene i konkurransen med 300.000 kroner i premiepotten. 

RACING: Oskar Biksrud var tidligere i høst en av fem utvalgte finalister i Norges Bilsportforbunds prestisjefylte talentkonkurranse «Bilsporttalentet 2023». Og det er på ingen måte tilfeldig at unggutten som gjør det godt både i en ekte og en virtuell racerbil er en av finalistene i konkurransen med 300.000 kroner i premiepotten. 

– Jeg er veldig stolt over det. Jeg føler jeg får litt anerkjennelse for alle de timene jeg legger ned i både simracing og ekte racing. Jeg tror det er bra promotering og nå er det jo bare det å vinne konkurransen da! Men det er en seier i seg selv å komme hit, forteller Biksrud til Parc Ferme.

Vil ikke ta et veivalg

I år har Biksrud kjørt GT5-klassen i Racing-NM, og på Vålerbanen hvor forøvrig også Bilsporttalentet ble avsluttet kunne Oskar juble for NM-gull.

– Det har gått kjempebra. Det har jo ikke vært plettfritt hele sesongen med NM-tittel ble det. Vi hadde motorras på Rudskogen som førte til en dårlig motor på soknedal, men vi klarte å ende sesongen på topp og jeg er storfornøyd, forteller Biksrud. 

Oskar Biksrud bak rattet på sin Ford Fiesta ST som han tok NM-gull i GT5-klassen med.

Dessverre for Biksrud er ikke tekniske problemer forbeholdt racing i den virkelige verden. Også i simracingen, hvor unggutten kjører en verdensserie kalt ESLR1 som blant annet støttes opp av verdens største E-sport-organisasjon ESL, har han blitt rammet av teknisk trøbbel. 

– Den første sesongen gikk litt dårlig med tanke på at jeg hadde mye skjermproblemer og slet med det hele tiden. På trening viser jeg at jeg har fart, men dessverre har det ikke klaffa like godt i løp. 

Mesterskapet har to sesonger i løpet av et år, men etter en krevende vårsesong har dessverre heller ikke høstsesongen startet som ønsket.

– Nå har vi starta en ny sesong nå faktisk, en høstsesong, og der ligger jeg vel på delt 37. plass av 48 førere etter to runder så det er en lang vei igjen, forteller Biksrud.

Litt ruskete sim-resultater til tross: unggutten er en fører å regne med både i sim og i virkelighet, og der andre på mange måter tvinges til å ta et veivalg er ikke Oskar interessert i å gjøre det samme.

– Det er tøft med begge deler, jeg ønsker jo å opprettholde en karriere i både sim og virkelighet, slår han fast.

I simracingen er Biksrud forøvrig teamkamerat med blant andre landsmann Tommy Østgaard, og de begge kjører en Porsche 911 GT3-bil i mesterskapet.  

Vil bruke premiepotten til å kjøre i Europa

Neste sesong ønsker Biksrud å komme seg utenfor landegrensene for å kjøre internasjonalt også i den virkelige verden, og en eventuell seier i Bilsporttalentet med tilhørende 300.000 kroner vil naturligvis komme godt med. 

– Jeg ønsker jo å komme meg ut i Europa, og med støtten fra Bilsporttalentet så er det fullt mulig, slår han fast. 

Oskar Biksrud etablerte seg ikke bare i norgestoppen på rekordfart, men han ble raskt en utøver av internasjonalt kaliber innenfor virtuell racing. Nå vil han i det lengste å forsøke og kombinere både virkelige og imaginære G-krefter.

Men en eventuell satsing ute på det store kontinentet må tilpasses simracingen. Biksrud kjører for Heroic-teamet i simracing, og kontrakten med dette teamet innebærer at simracingen trumfer andre aktiviteter de gangene det er et løp på kalenderen. 

– Jeg har fortsatt en kontrakt med Heroic ut 2024. Det er en kontrakt som etter sammen først når det er løp, så andre ting må tilpasses til det. 

Kontrakten løper et år til, og neste sesongs racingplaner må tilpasses deretter. Sånn sett kune det vært fristende å ikke ha den obligasjonen i den virtuelle verden, men unggutten holder fast på at han vil være med og være god i begge deler. 

– Skulle du egentlig ønske at den kontrakten gikk ut nå i år?

– Man tenker jo litt sånn, men igjen da så ønsker jeg skikkelig å være med i det gamet. Det kommer til å løfte seg veldig de neste årene, og jeg ønsker å ha en sentral rolle der. Jeg ønske iherdig å klare å kombinere det, avslutter Biksrud.

Powered by Labrador CMS