GT5-klassen var en av klassene hvor norgesmesteren ikke ble kåret før i siste løp, her ved Erik Storsveen foran Felix Heiberg.

Årets norgesmestere i racing er kåret

Nok en racingsesong er overstått i NM-sammenheng, og flere utøvere kan nå kalle seg norgesmestere. 

Publisert

RACING: Denne helgen ble årets Racing-NM konkludert på Vålerbanen i regntunge forhold, og etter fem tettpakkede løpshelger er det nå kåret norgesmestere i alle klasser. 

RACING: Denne helgen ble årets Racing-NM konkludert på Vålerbanen i regntunge forhold, og etter fem tettpakkede løpshelger er det nå kåret norgesmestere i alle klasser. 

Det var GT4-feltet som innledet dagen i regnværet, og ikke overraskende var det Glenn Haug som vant løpet. Haug har vunnet hele 13 løp av 15 mulige løp denne sesongen, og han hadde følgelig sikret NM-tittelen allerede. Sølv og bronse ble det til Mats Sølvberg og Anna Sand Skjærbekk.

Flere klasser avgjort i siste løp

I GT5 lå Oskar Biksrud som i September skal kjempe om å bli årets bilsporttalent godt an til å sikre tittelen før det siste løpet. Unggutten var avhengig av å komme blant de fire fremste i søndagens løp, og med tredjeplass i løpet ble det med andre ord NM-tittel til Biksrud. Per Jørgensveen vant løpet og endte opp med NM-sølv, mens bronsen gikk til løpsvinner Rune Hovde.

GT3-klassen var heller ikke avgjort hva gjelder hvem som skulle bli årets norgesmester før det siste løpet ble kjørt. Men da Eirik Wenaas-Schei fra NMK Rauma vant løpet sørget han for at det er han som er årets Norgesmester i GT3-klassen. Eivind Lie måtte nøye seg med bronse, mens Oliver Andersen tok sølvet. 

I GT+ var det allerede klart at Joakim Ottersen vant årets NM foran Jan Øyvind Rud og Roy Andreas Vaa. I GT1 var det også allerede klart at Ronny Vik ville bli årets norgesmester, mens Frode Alhaug og Jørgen Skaug tok de siste medaljene. 

Årets eneste NM-runde for formelbilene

For Formula Basic er det kun et NM-løp i året, og det ble kjørt denne helgen på Vålerbanen. Der var det Andreas Vaa, som til daglig kjører i Formula Nordic, som vant løpet og dermed også ble årets Norgesmester. Dag Wasmuth og Sigbjørn Mæhlum tok sølv og bronse. I Norgescupen i samme klasse er det Mathias Steigen som topper samme klasse foran Emilie Snoen og nevnte Dag Wasmuth.

I NM-klasse syv er det gjerne ekstra bittert med regntunge forhold ettersom dette altså er biler uten tak. Her ble det seier til Dennis Moen, og han sikret med årets NM-tittel foran Sølve Arntzen-Iversen og Alf Marius Loe Sandberg som tok sølv og bronse. 

De historiske bilene er fordelt på tre klasser. I klasse 8 er Per Igland årets norgesmester foran Tor-Egil Gundersen og Nils Igland. I klasse 9 sikret Stian Gundersen NM-tittelen foran Ove Martin Billerud og Odd-Andreas Ingebritsen. I klasse 10 gikk gullet til Robert Skaugerud, mens Gudmund Gulbrandsen og Dennis Bjørklund tok sølv og bronse.

I klassen Shortcar Bandit er Lukas Tømmerdal årets norgesmester foran Mina Pedersen og Christoffer Amundsen, mens i Shortcar Extreme var det det Christopher Kolbjørnsen som sikret NM-tittelen foran Stian Frydenlund og Steffen Westbye.

Powered by Labrador CMS