Slik vurderer Red Bull-sjefen Haugers utvikling som junior

Dr. Helmut Marko er nok en gang ikke sjenert med å si hva han mener om den norske ungkalven.

Publisert

Parc Fermé har ved flere anledninger fått Dr. Helmut Marko i tale om sin norske juniorfører Dennis Hauger, og etter at begge Formel 4-mesterskapene er avgjort, så har den østerrikske bilsportlegenden nok en gang gitt sin vurdering av 16-åringenFor selv om det italienske Formel 4-mesterskapet skal avsluttes på Monza denne helgen, så satte Hauger spikeren i gullkista på Mugello for to uker siden ved å skaffe seg mer enn 75 poengs forsprang til hovedrival Gianluca Petecof.

Dennis Hauger gratuleres av Dr. Helmut Marko i forbindelse med Formel 4-løpet på Hockenheim der Dennis Hauger vant supportløpet før Formel 1-løpet samme helg. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Parc Fermé har ved flere anledninger fått Dr. Helmut Marko i tale om sin norske juniorfører Dennis Hauger, og etter at begge Formel 4-mesterskapene er avgjort, så har den østerrikske bilsportlegenden nok en gang gitt sin vurdering av 16-åringenFor selv om det italienske Formel 4-mesterskapet skal avsluttes på Monza denne helgen, så satte Hauger spikeren i gullkista på Mugello for to uker siden ved å skaffe seg mer enn 75 poengs forsprang til hovedrival Gianluca Petecof.

Og med sølv i det tyske mesterskapet, med svært liten margin på franske Theo Pourchaire, så er altså sesongen totalbilde satt for 16-åringen. Da har også den øverste Red Bull-sjefen evaluert godt. Og han er igjen imponert.

– Han har åpenbart hatt en veldig god progresjon. Farten i begge mesterskapene har helt klart vært der helt siden starten av sesongen. Men som det ofte er med unge utøvere, så har han ikke alltid balansert entusiasmen med aggresjonen tidlig i sesongen, men dette var han fullstendig klar over og klarte å forandre på dette, oppsummerer Marko overfor Parc Fermé.

– Hva vil du si deg mest fornøyd med av Dennis?

– Mye av det som ble sagt, måten han har klart å skape en balanse og ikke minst snu sesongene i begge mesterskapene. Han klarte å presse konkurrentene til å gjøre feil, noe vi spesielt så i den tyske serien. Der tok han jo også rekord ved å vinne alle løpene på Hockenheim, sier østerrikeren.

Bekrefter et nytt steg opp

Han er titulert som Red Bull Racings øverste rådgiver og sitter på en enorm makt i motorsportsatsingen, både overfor juniorer og de voksne profesjonelle, men han har et spesielt godt øye for juniorene som vil opp og og fram.

Neste sesong er foreløpig ikke spikret. Men på mandag skal Dennis delta i FIA Formel 3 sin offisielle test i Valencia, og i så måte gjør han sine første fotavtrykk i serien som er det ultimate målet - nemlig den internasjonale F3-serien som samkjøres med Formel 1.

Manager Harald Huysman er i alle fall klar på én ting.

– Nå skal han videre. Tiden er inne til å ta steget opp. Vi har flere alternativer, men ingenting er bestemt enda, sier Huysman til Parc Fermé.

HOWARD'S CORNER:– Dennis, din rakkerunge

Vurderer flere muligheter

Dennis Hauger under Euroformula Open-løpet på Silverstone tidligere i høst. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Marko er også avventende til hva som blir Haugers destinasjon i 2020, men legger ikke skjul på at han nå må videre etter to sesonger i Formel 3. Dog er Formel 3-begrepet videre enn den internasjonale serien. For eksempel kan Euroformula Open, som Hauger fikk en smakebit på i høst på Silverstone, være et alternativ. I tillegg finnes det en rekke andre regionale serier, selv om det er utvilsomt at FIA-serien er den største ambisjonen.

– Vi sier ikke noe om dette på nåværende tidspunkt. Vi må vurdere flere muligheter, sier Marko på spørsmål det blir FIA Formel 3 neste år.

– Hva forventer du generelt av Dennis neste år?

– Han må bare fortsette å vise utvikling. Det blir tøffere når man skal klatre i seriene, og det må han respondere på, sier Marko.

– Hva mener du Dennis må bli enda bedre på?

– Han er veldig god til å analysere løpshelgene sine, og det vil han fortsette med. Han lærer og får erfaring hele veien, og han må fortsette å finne balansen mellom å være aggressiv og tilbakeholden. Å finne den grensen er vel så viktig som å lære seg å finne grepet i dekkene, sier Marko.

Red Bull betaler ikke alt

Totalt i år, inkludert de kommende tre løpene til helgen, så har Hauger gjennomført totalt 44 enkeltløp. Det skal mye til å toppe dette neste år, ettersom terminlistene for det tyske og italienske mesterskapet har gått hånd i hånd.

Så er det også et spørsmål om finansiering. Selv om Hauger er Red Bull-junior, så må han likevel bidra med egne sponsorer dersom han skal ha et best mulig opplegg for seg selv.

– Vi må selvfølgelig finansiere vår egen del av dette. Red Bull betaler ikke alt. Så vi må se hvor mye vi får igjen i netto kjøring. Mengden vi hadde i år skal det mye til å få igjen, men målsetningen i år var jo nettopp å få kjørt så mye som mulig, sier manager Huysman.

Powered by Labrador CMS