Stablet på plass teamet i tolvte time - stolt over å ta en internasjonal medalje

Bare Thomas Bryntesson fikk summet seg litt, så skjønte han at EM-bronsen i rallycross slettes ikke var noen dårlig prestasjon.

Publisert

Men bismaken kom ettersom det var Töcksfors-gutten, med norsk lisens og røtter til Norge, som hadde kloa i sølvmedaljen i europamesterskapet i rallycross.

Thomas Bryntesson, her fra den tyske EM-runden på Estering hvor han gikk hen og vant. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Men bismaken kom ettersom det var Töcksfors-gutten, med norsk lisens og røtter til Norge, som hadde kloa i sølvmedaljen i europamesterskapet i rallycross.

Svenske Robin Larsson hadde allerede sikret gullet før helgens EM-finale i Latvia, mens det skilte kun to poeng mellom Bryntesson og franske Jean-Baptiste Dubourg. Men da Bryntesson måtte bryte sin semifinale, mens Dubourg vant sin semifinale, så var det allerede kjørt.

– Jeg skjønte at det var ferdig da jeg måtte bryte, liksom. Vi visste det der og da, sier Thomas Bryntesson til Parc Fermé, som naturlig nok var umiddelbart skuffet over utfallet etter at han ble påkjørt i semifinalen og fikk bakstillingen ødelagt.

Sammenlikner med tiden i supernasjonal

Men så har han fått tenkt seg om. Og forutsetningene tatt til betraktning, så er altså ikke 2019-sesongen så gal likevel. For i motsetning til de siste årene, så har han og sine nærmeste nå driftet bilen på egenhånd, uten noe stort organisert team i ryggen.

Kun dem selv. Og da smaker medalje i seg selv egentlig ganske godt.

– Det ble litt som da vi kjørte supernasjonal med BMW. Vi er en kompisgjeng som skrur, og da er det ekstra morsomt at man kan hevde seg med de ressursene man har. Slik som vi har drevet i år, så har alle en fulltidsjobb hvor det ellers går med kvelder og helger til å jobbe, sier Bryntesson videre.

– Du skrur en del selv også?

– Hehe, jeg er ikke så god til å skru. Kan vel ikke skryte på meg mer enn å bytte hjul, men jeg er nå med i verkstedet, flirer 23-åringen.

Starter testing og forberedelser

Bilen han har disponert kjøpte de ut av Marklund Motorsport, etter det Thomas vil kalle en «god deal han fikk». Med bilen allerede på plass, og et åpenbart velfungerende team kretsende rundt Trøgstad og Töcksfors, så er planen neste år egentlig klar allerede.

Thomas Bryntesson. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Med mindre det dukker opp et sete i VM som er veldig interessant, så er planen å fortsette i EM som vi har gjort. Og om det går bra både sportslig og budsjett, så hadde det vært kult å teste seg i enkelte VM-runder. Men en hel VM-sesong blir for tøft med teamet vi har, sier Bryntesson.

I motsetning til i år, hvor teamet ble klart uken før de skulle kjøre sesongåpningen på Silverstone, så har «Brynte» nå god tid til å forberede seg til neste sesong. Derfor kan han nå teste med de ressursene han har, og ha enda bedre tid på seg til å skaffe flere sponsorer.

I tillegg har han en rallybil stående, en Volvo 240, han vil benytte seg av i enkelte rallyløp for ren kjøretrening.

– Vi må teste ut noen ting med dempere og litt ulike saker og ting nå, så skal vi sette oss ned og forberede neste sesong, sier han.

Powered by Labrador CMS