«STCC»-debuten endte langt over forventingene for norske Kristian

Smakebiten på den skandinaviske TCR-serien ble en meget positiv opplevelse for Kristian Moe Sætheren (21).

Publisert

For Hønefoss-gutten, som valgte å legge hoppskiene på hylla for å konkurrere i bilsport i stedet, har denne sesongen kombinert den danske DS3-cupen med TCR-kjøring med en Alfa Romeo Giulietta i den danske langdistanseserien.

Kristian Moe Sætheren i sin Alfa Romeo Giulietta TCR. (Foto: Niklas Majgaard / Boxengasse.dk)

For Hønefoss-gutten, som valgte å legge hoppskiene på hylla for å konkurrere i bilsport i stedet, har denne sesongen kombinert den danske DS3-cupen med TCR-kjøring med en Alfa Romeo Giulietta i den danske langdistanseserien.

Selv var han også innblandet i massekrasjen i DS3-cupen på Jyllandsringen, som gikk verst utover landsmannen Thomas Faraas, men helgen vil likevel huskes best for debuten i TCR Scandinavia, som er etterfølgeren til den noe mer kjente STCC-serien som gikk konkurs etter i fjor.

LES OGSÅ: Kristian herjer i Danmark – sikter mot en proffkarriere innenfor touringcar

Toppnivået er fortsatt høyt i TCR Scandinavia, selv om de har en mellomsesong, og for Sætheren ble det et positivt utfall. Det endte med en niendeplass i første løp før han fulgte opp med en syvendeplass. Og det er denne progresjonen, etter trening og kvalifisering vesentlig lengre ned på lista, som gjør Sætheren ekstra fornøyd.

Kristian Sætheren. (Foto: Niklas Majgaard / Boxengasse.dk)

– Dette overgikk mine egne forventninger. Jeg regnet slett ikke med at jeg ville være så konkurransedyktig. Jeg har fått stor hjelp av folkene fra Romeo Ferraris denne helgen, som står bak disse bilene. Det har gitt meg en mye bedre forståelse av bilen, ettersom den er helt ny, sier Sætheren etter den vellykkede løpshelgen.

Da vi snakket med Sætheren tidligere i år, innrømmet han at å kjøre i WTCR er det store målet en dag. WTCR er verdenscupen for standardbiler som kjøres med nettopp TCR-biler. Foreløpig er det ingen nordmenn som kjører der. TCR Scandinavia, som er ventet vil få en ny «boost» neste sesong, er et ålreit mellommål på veien.

– Alt i alt er jeg veldig tilfreds. Det er en god følelse jeg kan ta med meg hjem ved at jeg fikk demonstrert for meg selv at jeg har tempoet inne og kan være med på det høye nivået i TCR Scandinavia, sier Hønefoss-gutten.

Powered by Labrador CMS