Kalle Rovanperä i full sus over ett av de karakteristiske hoppene i Kroatia.

Svarte på tiltale etter trøblete dag – men Rally Kroatia er langt fra avgjort

VM-runden i Kroatia har krevd sine menn, men til tross for store differanser så er det fortsatt spenning i seierskampen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Åpningsdagen av Rally Kroatia krevde tre førere på bruttlista, før to av dem fikk restartet. Men tidsstraffen for å restarte etter x antall etapper er så høy at man ikke lenger har noe på totallisten å gjøre.

Lørdag skulle kreve nye ofre. I hovedrollen her var Oliver Solberg som dessverre måtte bryte etter en avkjøring med påfølgende brann etter at eksosanlegget satte fyr på buskene som Solberg havnet i. Skadene var så store at 19-åringen måtte kaste inn håndkledet for godt for helgen.

Han hadde fram til da holdt seg unna de største problemene, fortrinnsvis punktering. Det samme hadde løpets leder Kalle Rovanperä, helt fram til SS11 hvor tidstapet var på nesten minuttet. Dermed var mye av forspranget spist opp etter at han hadde kjørt meget sterkt gjennom hele løpet fram til uhellet var ute.

Rovanperä kom seg på beina igjen, men Hyundai-fører Ott Tänak hadde i mellomtiden gjort gode dekkvalg og kjørt stabilt, samtidig som hans teamkamerat Thierry Neuville har lidd stort under tidsstraffer i forbindelse med flere hendelser denne helgen.

Fasiten før søndagens siste fire etapper er nå 19,9 sekunder i favør Rovanperä etter at han leverte en sterk sisteetappe lørdag. Craig Breen har kjørt stabilt og inne har tredjeplassen, ett minutt og 13 sekunder bak finnen.

I WRC 2 er det ingen nordmenn med dette løpet. På en syvendeplass finner vi beste Rally2-bil, som er franske Yohan Rossel i en Citroën C3. Han har en ledelse på 35 sekunder til Nikolay Gryazin og drøye 50 sekunder til Kajetan Kajetanowicz.

Powered by Labrador CMS