Sykdom stopper ikke Dennis - fortsetter å herje med F4-bilen

Dennis Hauger er i aksjon igjen, og er klar på at han allerede tenker på mesterskapet sammenlagt.

Publisert

Erfaringen fra det tyske og italienske Formel 4-mesterskapet er gull verdt på mange måter. Ett av elementene er at Hauger allerede får god erfaring og mange runder på baner som er godt etablerte på Formel 1-kalenderne.

Dennis Hauger, her fra seieren på Red Bull Ring i det tyske mesterskapet. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Erfaringen fra det tyske og italienske Formel 4-mesterskapet er gull verdt på mange måter. Ett av elementene er at Hauger allerede får god erfaring og mange runder på baner som er godt etablerte på Formel 1-kalenderne.

Én av disse banene er Hungaroring i Ungarn, og her skal Hauger og resten av det italienske mesterskapet måle krefter denne helgen. For selv om Hauger deltar i to nasjonale mesterskap, så er det førere fra mer enn 20 forskjellige nasjoner i disse to mesterskapet.

Stort mangfold

I antall førere er det italienske det største, med over 30 biler til start. Og selv om Hauger har hatt en trøblete sesongstart, så ligger han best an i det italienske med en foreløpig bronseplass etter to løpshelger.

– Det er flere førere i det italienske, men kanskje litt flere gode førere i Tyskland selv om det er færre der. Men jeg har vist med farten min at jeg har vært raskest i begge mesterskapene så sånt sett spiller ikke det så stor rolle, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Det beviste han nok en gang på Hungaroring. Under begge treningsomgangene var han raskeste man, på første trening hele tre tideler foran Paul Aron, mens han var et drøyt tideler raskere enn erkerival Gianluca Petecof i den andre fritrening.

Sliter med vond hals

Hauger er optimistisk, selv om han fysisk sett kunne hatt en bedre oppladning.

– Jeg tror det kan bli bra, jeg. Jeg sliter litt med vond hals og så videre, men får håpe det går bort. Jeg tror det uansett blir en bra helg, sier 16-åringen optimistisk.

Hungaroring er i Formel 1-sammenheng en kort og teknisk bane, men med mindre og tregere biler så skal det likevel gå fort nok også for Hauger. Han har også mange runder på banen fra før, både fra den velkjente Formel 3-testen i fjor, i tillegg til at han har flerfoldige runder på banen i simulator de siste par sesongene.

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Satser på tre pallplasser

– Banen har mange svinger, men jeg syns ikke den er av den mest tekniske typen. Likevel tror jeg fortsatt at det er en brane som passer meg bra med en del kombinasjoner der det er viktig å få gode utganger og så videre, sier Hauger.

Ambisjonene er store. Aller helst en hattrick, selv om det skal godt gjøres.

– Tre seire er aldri lett, men jeg får få til en bra kvalifisering, så tar vi det derfra. Jeg kjører for poengene nå, så må ta litt og litt hver helg. Men jeg satser mot tre pallplasser, som er et realistisk mål. Så jeg kommer til å gi alt og kjøre på, sier Aurskog-gutten.

Powered by Labrador CMS