For første gang i «Race of Nations»-historien, vinner ett helnorsk lag bestående av Oliver og Petter Solberg.

«Team Solberg» til topps i «Race Of Champions»

Det har aldri før skjedd at det norske flagget har svaiet på toppen av «ROC» podiet, det har heller aldri vært en far og sønn duo som har vunnet «Nations Cup» men i dag skjedde begge - samtidig.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Bilsportens svar på «Mesternes mester» er i full gang denne helgen. Vanligvis har løpet blitt kjørt i tropiske og sommerlige omgivelser, men i år har arrangørene besluttet å ta turen til Nord-Sverige til en frossen innsjø.

I de to dagene arrangementet pågår, kjøres det en «Nations Cup» og en individuell cup. I hvert heat som kjøres plasseres førerne mot hverandre på samme løype i samme bil og må kjøre mot hverandre - ikke helt ulikt det man ser i en såkalt superspesial i rally.

Løpet i dag var ment for å kåre hvem som ble beste nasjon i 2022-utgaven av løpet.

Det var tydelig at «Team Solberg» trivdes godt på isen etter å ha vunnet «Nations Cup».

Ingen helnordisk duell

I kvartfinalen var det nok ingen overraskelse at alle de nordiske landene utmerket seg. «Team Nordic» som bestod av Johan Kristofferson og Tom Kristensen slo det Franske laget, Sébastien Loeb og Didier Auriol. De møtte «Team Norway» bestående av Petter og Oliver Solberg som danket ut «Team Sveriges», Timmy Hansen og Mattias Ekström.

Da det kom til semifinalene var det overraskende nok «Team USA» med Jimmie Johnson og Colton Herta i spissen som slo det finske laget, Mika Häkkinen og Emma Kimiläinen. På motsatt side av tabellen var det det Solberg-familien som kunne juble høyest etter å ha slått ut den skandinaviske duoen bestående av Kristofferson og Kristensen.

NASCAR vs Rally

I et spørsmål på hvem den amerikanske duoen ville foretrekker å møte i finalen, var både Herta og Johnson tydelige på at ingen av de ville være enkle å slå.

– Jeg... Jeg aner ikke... Vi skal bare gå til baren, sier en lattermild Jonhson til «ROC»-reporteren.

Da oppgjørets time var kommet, var det Johnson som utmerket seg mest i det hel-amerikanske laget. Johnson hadde dessverre tekniske problemer da han skulle kjøre mot Petter Solberg, men da han møtte Oliver Solberg i ny duell var det den tidligere NASCAR-mesteren som kom ut på toppen.

Da alt skulle avgjøres, var Colton Herta klar til å møte Petter Solberg i hver sin «Supercar Lites»-bil. Ikke helt overraskende var det Petter Solberg, som var sterkest av disse to og endte opp med å sikre Norges første «Nations Cup»-tittel.

Stor Solberg-jubel

Da det endelig ble klart hvem som var «Nations Cup»-vinner var det ikke mangel på jubel hos verken far eller sønn. I kjent Petter Solberg-stil feirer han med å henge ut av døren. I huset ved siden var det en ivrig Oliver Solberg som stod klar med NRKs reporter.

– Det var helt fantastisk! Pappa gjorde en fantastisk jobb i finalen, og jeg klarte å få oss til finalen. Det var fantastisk «team work». Jeg har svenskeflagg på kjøredressen men i dag kjørte jeg for Norge, det var helt sjukt, sier Oliver med et stort smil.

Powered by Labrador CMS