Teamet tok kontakt før han selv rakk å ringe - nå er han EM-klar

I år blir det andre boller for Sindre Furuseth. Alle kluter er satt til for at han skal kjempe om EM-gull.

Publisert

Det siste året har vært en enorm nedtur for den 25-årige romerikingen. Først og fremst det sportslige i junior-EM ved at han brøt samtlige løp han stilte opp i.

Sindre Furuseth og kartleser Jim Hjerpe i det som blir deres nye doning denne sesongen, en Peugeot 208, som de forhåpentligvis vil kjempe om et EM-gull om. (Foto: Privat)

Det siste året har vært en enorm nedtur for den 25-årige romerikingen. Først og fremst det sportslige i junior-EM ved at han brøt samtlige løp han stilte opp i.

Og dette i en sesong hvor han hadde skjerpet seg ekstra for å holde et høyt nivå, spesielt på asfalt. Men samtlige ganger kreperte bilen, og det ble bare tidvise glimt av en Furuseth i kjempeslag.

Så meldte han tidligere i januar at han ikke kommer til å satse på Junior-VM, selv om han hadde budsjett til å delta. Av hensyn til egen utvikling ønsket han å få kjøre flere mil enn løpene i seg selv - noe det ikke var ekstra budsjett til.

Mange testdager

Da Parc Fermé nå var i kontakt med Furuseth, så hadde han vesentlig mer positive nyheter å komme med enn tidligere i år.

– Nå skal jeg få jobbe sammen med ingeniører, teamsjefer, og være en del av et større team med teamkompiser og slikt. Det er nesten det jeg gleder meg mest til nå, sier Furuseth til Parc Fermé, som i tillegg til full EM også får flerfoldige testdager gjennom året.

Han kan nemlig avsløre at han har signert for franske Saintéloc Junior Team Racing. De stiller opp med en Peugeot 208 og håper dette skal være en konkurransedyktig doning nok til å kjempe om EM-gull i juniorklassen.

Det har seg også sånn at det var teamet selv som henvendte seg til Furuseth på senhøsten i fjor, tydelige interesserte i nordmannens resultater.

– Da sesongen var over, så bestemte jeg meg for at jeg heller leier meg inn i et team enn å drifte det privat. Så jeg skrev opp en liste med mange team som jeg skulle kontakte - men før jeg rakk å ringe Saintéloc, så tok de kontakt med meg. Dialogen var der med en gang, og jeg fikk også en gratis test med bilen i Frankrike først, sier Furuseth.

https://parcferme.no/rally/derfor-dropper-sindre-a-kjore-junior-vm-i-ar/

Vinnerkandidat

Da han kunngjorde at han står over Junior-VM, hadde dette vært en avgjørelse som også hadde påvirket humøret hans i det daglige livet. Derfor har denne nysigneringen skapt litt bedre stemning enn hva det har vært den siste perioden.

– Jeg merker dette er sykt digg. Jeg har en helt annen ro i kroppen. Nå er planen satt, det er bare å gønne på og ikke noe mer grubling og hodebry. Jeg er sikker på at folka rundt meg nå ser en helt annen Sindre, sier han blid og fornøyd.

Av hensyn til kontrakten får han ikke røpe hvilke summer han må inn med, men han kan avsløre at han fikk et nytt og enda bedre tilbud av dem etter at han testet.

– De virket åpenbart veldig ivrige og har tydeligvis veldig tro på meg. Derfor går vi også for dette. Med tanke på min egen utvikling, så er dette den desidert beste løsninga. Å jobbe tett med et team som vil legge til rette for at jeg skal være en vinnerkandidat.

Powered by Labrador CMS