Timmy er lei av kontroversene rundt sin egen landsmann

Og Mattias Ekström innrømmer at TV-bildene viser en situasjon han ikke syns framstod som spesielt morsom.

Publisert

Søndagens store snakkis var ikke maktdemonstrasjonen som Johan Kristoffersson fortsetter med etter 1,5 år på toppen av internasjonal rallycross, men det som skjedde i nest siste sving har vært på alles lepper siden det skjedde.

Timmy Hansen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Søndagens store snakkis var ikke maktdemonstrasjonen som Johan Kristoffersson fortsetter med etter 1,5 år på toppen av internasjonal rallycross, men det som skjedde i nest siste sving har vært på alles lepper siden det skjedde.

Timmy Hansen lå an til tredjeplass etter å ha blitt passert av Andreas Bakkerud, og Mattias Ekström gjorde et siste forsøk inn mot hoppet for å ta seg forbi Hansen.

Da Ekström satte inn støtet, hektet han sitt venstre framhjul inn i høyre bakhjul på Hansens bil, der utfallet ble at Hansen ble sendt ut i sandfella i høy fart mens Ekström fikk rettet opp en voldsomt bred sladd før hoppet - og kunne dermed trille inn som tredjemann.

I kampens hete kunne vi se en «lynings» Timmy Hansen gå bort til Ekström få minutter etterpå og ta et ordentlig tak i kjøredressen hans for å gi uttrykk for hva han mente. 1,5 time senere kom avgjørelsen fra juryen der Ekström ble plassert sist i finalen og fikk samtidig en offisiell reprimande fra FIA for usportslig kjøring.

Før han så TV-bildene ga Ekström uttrykk for at han trodde det var et problem med bilen til Hansen som gjorde at han litt ufrivillig traff ham brått i et forbikjøringsforsøk, og at han alltid vil gå for en luke man mener er åpen nok.

Men etter å ha sett TV-bildene, og etterpå snakket med SVT, så har pipa fått en litt annen lyd hos Ekström.

– Mitt ansvar er at jeg skulle hatt 20-30 centimeter til på innsiden slik at vi ikke treffer hverandre første gang, for det er jo derfor han kjører av. Og det er ikke noe morsomt, og det ser man jo på bildene, sier en lavmælt Ekström til SVT.

For det er ikke første gang Ekström er i søkelyset etter kontroversielle hendelser ute på banen. I forbindelse med finalen i Spania ble han diskvalifisert for «farlig manøver» etter at han i duell med Petter Solberg presset nordmannen på innsiden av første sving der Solberg ble stående i en dekkbarriere.

Ekström fikk også tidsstraff på fem sekunder på Lånkebanen i duell med - nettopp Solberg - inn i alternativsporet.

Mattias Ekström. (Foto: Simen Næss Hagen)

Til den svenske statskanalen konstaterer Timmy Hansen at Ekström begynner å bli involvert i litt vel mange kontroversielle situasjoner.

– Det som skjer er at Mattias er involvert i nesten alle diskusjoner og straffer. Jeg vet ikke hva han har tatt til seg i år, men han er ofte innom dommerrommet. Og jeg har også fått en antall smeller av han, og det er jeg lei av, sier Hansen til SVT.

Ekström har også etterpå gitt uttrykk via sosiale medier at han aksepterer straffen og omplasseringen i finalen og vil gå videre.

Timmy Hansen går ut av bilen der han ble stående rett før mål i finalen. (Foto: Eira Solberg)
Powered by Labrador CMS