Tøff læring for Niklas i nabolandet – men han nyter matchingen han får i det danske miljøet

Han skulle helst sett bedre resultater, men Niklas Eker Abrahamsen vil heller ikke skyve noe under teppet.

Publisert

Fjorårets plan om å kjøre i Danmark ble en eneste stor kansellering for Niklas E. Abrahamsen, som heller flyttet racingdebuten sin til NM. Det angret han på ingen måter på, til tross for at han også fikk sine erfaringer her.

Niklas E. Abrahamsen. (Foto: Privat)

Fjorårets plan om å kjøre i Danmark ble en eneste stor kansellering for Niklas E. Abrahamsen, som heller flyttet racingdebuten sin til NM. Det angret han på ingen måter på, til tross for at han også fikk sine erfaringer her.

I 2021 løsnet det midlertid mer med reisene til Danmark, som gjør at han har fått tatt del i den første delen av DS3-cupen. Selv om racingen har hatt en enorm vekst i Norge de siste par årene, så har kulturen for baneracing stått vesentlig sterkere i Danmark over mange år - og det er noe Abrahamsen nå har fått kjenne på.

– Nivået i klassen vår er som forventet veldig høyt med mange dyktige og erfarne dansker. Det synes vi er helt perfekt, slik at vi har noe å strekke oss etter. Så langt har ikke vi fått vist vårt tempo på grunn av tekniske problemer, men at de kjører fortere enn oss er ingen hemmelighet. Som sagt synes vi det er veldig bra, sier Abramsen til Parc Fermé.

Han har akkurat kommet hjem fra Jyllandsringen, hvor han nå ligger på sjetteplass i sammendraget. Om dette så høres relativt greit ut med tanke på at de har hatt store tekniske utfordringer, så vil ikke Abrahamsen skyve noe under teppet. For i helga som gikk så ble det fire brutt på fire heat etter blant annet store turboproblemer.

– Så langt har jeg to sjetteplasser og to åttendeplasser. Men helt ærlig, så er ikke det noe å skryte av fordi i vi var syv biler i første løp og åtte biler i det andre løpet. Men begge helger har vært bare teknisk trøbbel. Fra og med august så blir vi flere biler både fra Finland, Sverige og Danmark, sier Abrahamsen, som naturlig nok ser frem til ytterligere sterkere matching.

Han vil dog ikke snakke ned den norske racingen hvor han la grunnlaget i fjor, selv om han prioriterer å kjøre i Danmark. Samtidig gleder han seg til å reise til Mo i Rana for Arctic Circle Midnight Cup om to uker, nå som den legendariske banen i nord pusses opp og settes i stand igjen.

– Racing-NM har blitt veldig bra og det er moro å både være med og følge med fra sidelinja. Men - nivået i Danmark er generelt mye høyere enn i Norge i alle klasser. En stor likhet er derimot innstegsklassen - Super 1600 Challenge - som på mange måter blir veldig likt GT5, men begrenset til 1,6-liters motor, sier Tyristrand-gutten.

Powered by Labrador CMS