Sebastian Vettel.

Vettel i dialog med Porsche-team for 2024

Den folkekjære multiverdensmesteren fra Formel 1 kan være tilbake bak rattet allerede neste år. Men det i et annet verdensmesterskap.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det er teamsjef for Porsches kundeteam JOTA, Sam Hignett, som bekrefter dette overfor Autosport. Det britiske teamet har kontaktet Vettel med tanke på et eventuelt inntog i Hypercar-klassen i Langdistanse-VM i 2024 med prototypbilene Porsche 963 LMDh.

RACING: Det er teamsjef for Porsches kundeteam JOTA, Sam Hignett, som bekrefter dette overfor Autosport. Det britiske teamet har kontaktet Vettel med tanke på et eventuelt inntog i Hypercar-klassen i Langdistanse-VM i 2024 med prototypbilene Porsche 963 LMDh.

Hignett understreker at diskusjonene med tyskeren om 2024, som også innebærer 24-timersløpet på Le Mans, fortsatt er på et tidlig stadium, og at ingen avtale er skrevet under.

– Vi snakker med Seb, det foregår diskusjoner, men ingenting er klart. Det er ingen form for kontrakt som er signert, og han har absolutt ikke testet en av våre biler, sa teamsjefen til Autosport.

Avviser foreløpig F1-comeback

Vettel, som avsluttet sin Formel 1-karriere etter 2022-sesongen, har ikke utelukket muligheten for å gjrøe comeback. Han bekreftet at han fortsatt var i form tidligere denne måneden, og i løpet av Suzuka-besøket under for forrige helgs Japan Grand Prix, var Vettel tydelig på at han savnet «den fantastiske følelsen» over å kjøre en F1-bil.

JOTAs Porsche 963 fra årets 24-timersløp på Le Mans. Neste år kan dette teamet være representert av en av verdens mest populære bilsportutøvere.

Men han avviste et comeback til Formel 1 på kort sikt.

– Ikke per nå. Formel 1 har vært i sentrum i livet mitt så lenge, men når du gir deg så innser du enda mer hvor stor resten av verden er, og hvor lite Formel 1 egentlig er, sa Vettel i Japan.

Har miljø i fokus

JOTA har gjort det klart at de er i posisjon til å velge og vrake i førerkabalen for sin andre 963-modell, og at de ikke trenger sjåfører med egne budsjetter.

Den andre bilen vil, som den første, være hovedsponset av billeieselskapet Hertz i deres karakteristiske gullfarger.

Jenson Button kjørte Le Mans denne sesongen, da i Garage 56-prosjektet som denne gangen var dedikert til NASCAR.

Hignett henviste til JOTAs miljøkvalifikasjoner som en del av deres tilnærming til Vettel, som sist helg avduket flere insektshotell i Suzuka som en del av sin ambassadørrolle med miljøprosjektet BEES and APPLE.

– Bærekraft er viktig for oss som et team. Derfor var vår hospitality på Le Mans solcelledrevet. Vi vet at det også er viktig for Seb, sa teamsjefen.

Button aktuell

Vettel er riktig nok ikke den eneste som JOTA har på blokka, og som nevnt bekrefter teamsjefen at det ikke er førernes egne budsjetter det står på. 

– Vi snakker med mange folk, noen er høyt oppe på listen og andre som ikke er så høyt, sier Hignett. 

En av førerne på listen skal være Jenson Button, som blant annet kjørte på Le Mans tidligere i sammer. Da i en modifisert NASCAR-bil som en del av årets Garage 56-prosjekt.

Powered by Labrador CMS