Hedda Hosås.

Tung start på sesongen for Hosås

Svensk dominanse og norsk nedtur i Saudi-Arabia.

Publisert Sist oppdatert

TERRENGRALLY: Årets første løpshelg i Extreme E ble gjennomført i Neom i Saudi-Arabia med to løp i ørkenen på en arabiske halvøya, og dette var også sesongstarten for norske Hedda Hosås i hennes første faste sesong i den internasjonale elektriske terrengrallyserien.

Hun har i år fått med seg tidligere Formel 1-profil og løpsvinner Heikki Kovalainen fra Finland som sin mannlige makker, ettersom samtlige team er pliktig til å ha én fører av hvert kjønn på bilene.

Dessverre gikk det ikke helt veien for Hosås og Kovalainen, som kjører for Jenson Buttons JBXE-team. Lørdag ble preget av tekniske problemer som ikke ga dem de mulighetene de hadde håpet på for et godt resultat, og de ble til slutt plassert på en åttendeplass av totalt ti biler etter at de brøt med tekniske problemer i den såkalte «redemption race», som er den siste sjansen til å få en finalebillett.

Men fordi ABT Cupra og Andretti-teamet brøt før dem, så ble de plassert på en tredjeplass i denne delfinalen, og med fikk de en åttendeplass for det første løpet.

Søndag skulle det gå enda verre. De havnet sist etter de innledende omganger, og på nytt skulle de få en sjanse i redemption race. Her endte ferden dessverre opp med en rundvelt på Hosås, og med det endte de sist både i denne delfinalen og i løpet totalt. Det betyr at de ligger delt sist i mesterskapet sammen med Andretti, som representeres av rallycrosstjerna Timmy Hansen og rallyfører Catie Munnings.

– Det har vært en utfordrende helg med mye opp og ned. Så dette ble en av den type helger, tenker jeg. Vi hadde god progresjon med Heikkis første tur i bilen, så vi må ta det positive fra helgen, sa Hedda i en kommentar på sosiale medier etter at løpshelgen var over.

I toppen ble det mye svensk jubel denne helgen. Rallycross-profil Kevin Hansen trakk det lengste strået i det første løpet lørdag, sammen med teamkollega Molly Taylor i Veloce Racing.

De fulgte opp med en andreplass i søndagens løp, som ble vunnet av Extreme E-debutant Mattias Ekström, som har tatt over plassen til Carlos Sainz - sammen med sin spanske makker Laia Sanz. Den helsvenske duoen hos Nico Rosbergs team, Johan Kristoffersson og Mikaela Åhlin-Kottulinsku, tok tredjeplassen i begge løpene denne helgen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS