Utenlandske medier: Ogier til Mercedes for å prøve seg i DTM

Den femdoble rallyverdensmesteren med nye utfordringer senere i høst.

Publisert

Det tyske nyhetsbyrået DPA, samt Autosport, melder at Sebastien Ogier skal få et gjesteinnhopp i forbindelse med DTM-runden på Red Bull Ring 21. til 23. september.

Sebastien Ogier. (Foto: Red Bull Content Pool)

Det tyske nyhetsbyrået DPA, samt Autosport, melder at Sebastien Ogier skal få et gjesteinnhopp i forbindelse med DTM-runden på Red Bull Ring 21. til 23. september.

Han skal allerede ha testet en Mercedes-AMG C63 på Zandvoort-banen i Nederland, og det er i kjølvannet av denne testen at ryktene har begynt å svirre om gjesteinnhoppet til Ogier.

Det er slik at bilfabrikantene, som består av Mercedes, Audi og BMW, har lov til å melde på én gjestefører i løpet av sesongen. Audi meldte på Mattias Ekström i forbindelse med hans avskjedsløp i sesongåpningen på Hockenheim, mens Alex Zanardi skal kjøre gjestebilen til BMW når DTM-sirkuset forflytter seg til italienske Misano i august.

Selv har verken Mercedes eller Sebastien Ogier selv bekreftet ryktene, men det er på det rene at Mercedes selv ikke har oppnevnt noen gjestefører enda - annet enn at det skal være snakk om en «spennende fører». Det er ikke klart når det blir bekreftet at det er Ogier dette skal være snakk om.

Uansett er ikke Sebastien Ogier helt ukjent med baneracing, selv om dette vil bli hans DTM-debut. Han «byttet bil» med Mattias Ekström i forkant av Rally Tyskland, der Ekström fikk prøve hans Polo WRC, mens Ogier fikk fem runder på Nürburgring i en Audi RS 5 DTM.

– Jeg kan forestille meg å prøve DTM etter slutten av min rallykarriere, sa Ogier den gang ifølge Rallye-Magazin.

Han har også fra før blant annet to gjesteinnhopp i Porsche Supercup.

I Monaco 2013 ble han nummer 13 av totalt 26 biler, samme løp som hans landsmann Sebastien Loeb også var med som gjestefører og ble nummer 16. Året etter kjørte Ogier Porsche Supercup på Red Bull Ring, men der måtte han bryte.

I 2014 prøvde hans seg også i tyske GT Masters i en Audi R8 LMS sammen med Markus Winkelhock. I de to løpene som ble kjørt ble de henholdsvis nummer 13 og 8.

Ogier fikk også æren av å teste en Formel 1-bil fra Red Bull Racing i fjor sommer, da han fikk prøve en 2011-spec bil på Red Bull Ring (se video under).

Powered by Labrador CMS