Verdensmesteren vurderte å legge opp etter to stygge Finland-smeller

Og Sebastien Ogier mener oppriktig at han fremdeles ikke har bestemt seg for hva han gjør i framtiden.

Publisert

Ingen vet hvor haren hopper, sies det, og skal vi tolke Sebastien Ogier, så er det vanskelig å hvor han også hopper neste år.

En tårevåt Sebastien Ogier etter at VM-tittelen ble sikret. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Ingen vet hvor haren hopper, sies det, og skal vi tolke Sebastien Ogier, så er det vanskelig å hvor han også hopper neste år.

Blir han i M-Sport, kommer han til å signere for Citroën, eller kommer han enkelt og greit til å legge opp? Selv vil han ikke gi svar på noen av spørsmålene om neste år riktig enda.

– Jeg analyserer alltid hvordan jeg kan gjennomføre både et mesterskap og livet mitt generelt, så jeg tar aldri for raske avgjørelser. Jeg jobber med ulike muligheter, og jeg er helt ærlig med deg når jeg sier at jeg ikke har tatt noen avgjørelser enda, sier Sebastien Ogier til WRC.com.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

LES OGSÅ: Ford og M-Sport – kongene av WRC 2017

Skremmende opplevelser i Finland

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Men han er helt ærlig på en ting; krasjene han hadde i forbindelse med Rally Finland i år, både på pre-event-testen, og under fredagen, var virkelig av den skremmende sorten. Krasjen på testen var hard, og på SS4 under løpet så var bråstoppen så hard at kartleser Julien Ingrassia fikk en lettere hjernerystelse, som igjen gjorde at de måtte bryte løpet - selv om bilen ble kjøreklar.

På direkte spørsmål om han vurderte å gi seg etter sesongen, som følge av to smeller på én uke i Finland, så svarer han overfor nettsiden:

– Man tenker på det, ja. Selvsagt, slike øyeblikk som nå får meg til å tenke på hvilke risikoer man tar, spesielt på den testen. Jeg kunne ikke gjøre noe, det var kun uflaks. Store steiner i veien i en fullfartssving, og jeg kunne ikke unngå det. En voldsom smell om kom i mot meg, sier Ogier.

LES OGSÅ: Derfor er Sebastien Ogier suveren – uten å være suveren

Glad i familielivet

Etter at sønnen Tim kom til verden i juni i fjor, så understreker han at han verdsetter familielivet med kona Andrea hjemme i Geneve høyt. Men fristelsen for WRC-kjøring har vært for stor. Sist helg sikret han som nevnt sin femte VM-tittel på rad, men hans første i en annen bil enn Volkswagen.

– Jeg storkoser meg hjemme med kona og sønnen min, og da ser man selvfølgelig livet på en litt annen måte. Men når du har helger som dette (sikrer VM-gullet, journ.anm)... Ikke at jeg vant nå, men det var fantastisk å sitte bak rattet, og i tillegg kjøre den beste WRC-bilen noen sinne. Det er jo utrolig gøy, sier franskmannen, som nå er oppe i fem VM-titler, kun slått av sin navnebror Sebastien Loeb med ni VM-titler.

Powered by Labrador CMS