Verstappen i krigsmodus da Mercedes sikret nok en tittel

Red Bull tok innersvingen strategimessig da Max Verstappen ble tatt på innersvingen av en backmarker.

Publisert

[gallery type="slideshow" size="large" ids="16754,16753,16752"]

Max Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool)

[gallery type="slideshow" size="large" ids="16754,16753,16752"]

Brasils Grand Prix leverte varene til gangs hva gjelder underholdning og spenning, og føyer seg inn i rekken av ett av de mer spennende løpene i Formel 1 denne sesongen.

I hovedrollen finner vi nederlandske Max Verstappen, som hadde kommet seg i en komfortabel posisjon til å ta sin andre seier på rad etter triumfen i Mexico for to uker siden.

– For en idiot

Det skulle franske Esteban Ocon, som hadde blitt tatt igjen med en runde, sette en stopper for. Med høyre fart og nyere dekk tok Ocon seg likevel forbi Verstappen inn mot sving en, og i utgangen av sving to var det ingen som viket for hverandre - selv om de ikke kjempet om de samme plassene.

Det endte med et sammenstøt der begge snurret, Verstappen mistet ledelsen han hadde opparbeidet seg etter høyt tempo og god pitstrategi fra Red Bull, og med skader på gulvet måtte han ta igjen over fem sekunder til Hamilton igjen. Ocon fikk også en 10-sekunders stop-and-go-straff for hendelsen.

– For en idiot. For en idiot, utbrøt Verstappen på teamradioen før en rekke sensureringslyder kom på løpende bånd.

I mellomtiden hadde Valtteri Bottas og Sebastian Vettel på sin side resignert fullstendig begge to, og tok også et ekstra pitstop da de var hektet helt av pallkampen. Kimi Räikkönen og Daniel Ricciardo kjempet om den siste pallplassen, der finnen kom seirende ut av den duellen helt inn til siste runde.

Red Bull valgte å kjøre lengre på supersoft og gå over på soft, mens Mercedes startet på supersoft og gikk tidlig inn for medium, mens Ferrari startet på soft og gikk tidlig inn for medium.

Men Verstappen klarte altså ikke ta igjen Hamilton, selv om han tok igjen rundt fire av de fem sekundene inn mot mål. Dermed ble det verdensmester Lewis Hamilton som tok seierne, hans første seier noen sinne etter at han har sikret en tittel før sesongslutt.

– Håper ikke jeg møter ham i depotet

Men alles øyne og ører var rettet mot Verstappen etter målgang. Og han sparte ikke på kruttet da han var på vei inn til parc fermé.

– Bra jobbet, Max. Vi vet ikke hva vi skal si, fikk han på melding over teamradioen.

Men Verstappen visste meget godt hva han skulle si.

– Jeg håper jeg ikke møter ham i depotet. For da…, sa en lynforbannet Verstappen på teamradioen, før det lagt på nok en omfattende sensurering på hva han skulle legge til.

Andreplass for Verstappen og seier til Hamilton, med Valtteri Bottas på femteplass, betyr også at Mercedes har sikret konstruktørtittelen før finaleløpet i Abu Dhabi.

Powered by Labrador CMS