Hektisk start i Abu Dhabi Grand Prix, men feltet strakk seg fort og etterhvert ble det mer en strategisk kamp enn de aller største reelle duellene og knivingene ute på banen.

Verstappen vant finalen – Ferrari vant sølvthrilleren

I Sebastian Vettels aller siste løp skulle alt det sportslige handle om hans to tidligere team.

Publisert

FORMEL 1: Det ble ganske tidlig klart at Max Verstappen hadde kontroll på Abu Dhabi Grand Prix og fra start til slutt fikk han kontrollere løpet relativt uforstyrret, og med det kjørte den soleklare verdensmesteren inn til årets 15. seier.

FORMEL 1: Det ble ganske tidlig klart at Max Verstappen hadde kontroll på Abu Dhabi Grand Prix og fra start til slutt fikk han kontrollere løpet relativt uforstyrret, og med det kjørte den soleklare verdensmesteren inn til årets 15. seier.

Men det var duellen bak alt handlet om. Teamkamerat Sergio Perez og Ferrari-fører Charles Leclerc lå poenglikt før finaleløpet i kampen om sølvmedaljen, og da var det enkelt og greit første mann til mål mellom disse to.

Og det ble til slutt to ganske ulike strategier. Perez tok ett ekstra pitstopp med friskere harde dekk, mens Leclerc stod løpet ut etter første skiftet fra medium til hard. Dermed fikk Leclerc et forsprang, men ville ende opp med betydelig mer slitte dekk mot slutten.

Perez måtte mot slutten ta igjen om lag sekundet på runden for å ha et reelt forsøk til å ta Leclerc, og han spiste sakte men sikkert opp forspranget og det ble en strategisk kamp helt inn til siste runde.,

Men det holdt akkurat ikke. Det var en til to runder for lite til at Perez kom på skuddhold, og med det kunne Leclerc juble for andreplass i løpet og sølv i mesterskapet med tre poengs margin på Perez.

Ferrari sikret også sølv i konstruktørmesterskapet til slutt med grei margin, ettersom Lewis Hamilton til slutt måtte bryte løpet med tekniske problemer. Det betyr også at dette var Hamiltons første sesong i karrieren hvor han ikke vinner et eneste løp gjennom sesongen.

Ellers har denne søndagen handlet for det meste om Sebastian Vettel, som nå gir seg som Formel 1-fører. Han går inn i historiebøkene som en av de aller store med fire verdensmestertitler, 53 enkeltseire og 122 pallplasser - og en hel Formel 1-paddock har slått ring rundt Vettel og klappet ham ut av sirkuset gjennom hele denne søndagen.

Vettel hadde en god kvalifisiering og ble nummer ni, men det var tydelig at Aston Martin ikke hadde den beste strategien hvor Vettel lå svært lenge ute før han gikk inn til sitt første pitstopp. Men han fikk kriget seg tilbake med litt friskere dekk enn mange andre og berget en tiendeplass og ett poeng, i en ørliten kamp med Daniel Ricciardo mot slutten - også han i sitt foreløpige siste Formel 1-løp ettersom han ikke har noe fast sete for neste sesong.

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra finalehelgen i Formel 1 litt senere...


Powered by Labrador CMS