Ingemar Stenmark og Aksel Lund Svindal i hver sin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport for neste års Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Aksel Lund Svindal blir racerfører og skal kjøre skandinavisk Porsche-serie i en GT4-bil

Ett av Norges fremste idrettsutøvere gjennom tidene har vunnet fram til veien bak rattet på en ordentlig racingrigget Porsche for 2022.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Alpin og motorsport har mange fellestrekk og opp igjennom årene har vi sett flere alpinister både fra Norge og utlandet ellers prøve seg bak rattet. Nå skal et nytt kapittel skrives med denne symbiosen når tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal i 2022 teames opp med en annen alpinlegende for å kjøre baneracing neste år, nemlig Ingemar Stenmark.

38-åringen skal nemlig kjøre Porsche Sprint Challenge Scandinavia neste år, hvor samtlige deltakere skal kjøre en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Svindal har de siste årene vært en trofast Porsche-ambassadør etter at han la alpinhjelmen på hylla, og nå skal han også representere det tyske merket også i bilsportsammenheng.

Hans eneste løpserfaring fra før var da han og alpinkollegene Marcel Hirscher og Felix Neureuther kjørte Audi TT Cup på Red Bull Ring i 2015 som inviterte gjesteførere av alpinsponsoren Audi. De endte naturlig nok sist i feltet, og Lund Svindal for ordens skyld helt sist den gang.

Aksel Lund Svindal, med startnummer 82 som refererer til hans fødselsår.

Men nå går han på som mer enn bare gjestefører, selv om hovedfokuset selvfølgelig blir gleden av å få en slik utfordring.

– Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner. Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden, sier Svindal i en pressemelding mandag.

Ambisjonen er å kjøre de fleste løpene selv om det ikke er gitt at han rekker alle. Det er totalt syv løpshelger som skal kjøres, hvor av den ene går på Rudskogen. Og kjøring på hjemmebane blir uansett «bankers».

– Ja, Rudskogen blir et høydepunkt, og frem til da har jeg også rukket å få litt erfaring med bilen og mesterskapet. Det viktigste nå er å ha det gøy, så får jeg se hvordan det går. Veien blir til mens man går, og skulle dette utvikle seg til noe mer, så er det bare en bonus. Jeg har ingen langsiktige planer nå, sier den syvdoble gullvinneren i OL og VM i alpint.

Senere denne uken kan du lese et lengre eksklusivt intervju som Parc Fermé har gjort med Aksel Lund Svindal ved en tidligere anledning.

Powered by Labrador CMS